Actualitate

Un TIR plin cu maşini, în şanţ

Un accident rutier în care au fost implicate două TIR-uri s-a produs luni, 1 aprilie, pe Valea Oltului, în judeţul Vâlcea.
Din primele informaţii transmise de autorităţile locale, reiese că cele două TIR-uri s-au ciocnit frontal pe raza satului Robeşti, la km 225, din comuna Câineni, pe DN 7 / E 81, în judeţul Vâlcea. Unul dintre TIR-uri era încărcat cu autovehicule, iar celălalt cu făină de porumb. Deşi s-a cerut iniţial descarcerare, la faţa locului s-a constatat că nu a mai fost necesară autospeciala trimisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. Pe lângă aceasta a mai fost trimis şi un echipaj SMURD, pentru cele două victime.
După cum reiese din imaginile de la faţa locului, TIR-ul încărcat cu maşini s-a răstunat în şanţul de pe marginea drumului. „TIR-ul de culoare galbenă ar fi efectuat manevra de depăşire neregulamentară a unei coloane de auto, intrând în coliziune frontală cu un alt TIR care circula regulamentar din sens opus, transportând mai multe autovehicule. A rezultat rănirea gravă a şoferului vinovat”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Vâlcea. ISU Vâlcea a precizat că celor două victime, găsite în stare conştientă, li s-a acordat primul ajutor calificat. Două dintre autoturismele de pe platforma TIR-ului răsturnat au ajuns într-o curte de pe marginea drumului. „Sunt scurgeri de combustibil din rezervoare şi se asigură măsuri de apărare împotriva incendiilor”, au mai precizat pompierii militari vâlceni. Despre victime – şoferii – am mai aflat că au suferit fracturi deschise, una fiind transportată la UPU Vâlcea de către un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar cealaltă de către SMURD. În urma coliziunii dintre cele două TIR-uri traficul pe Valea Oltului a fost blocat total. La ora la care publicăm această ştire încă se fac cercetări la faţa locului pentru a se stabili cu exactitate cauza şi împrejurările în care s-a produs acest eveniment.

Sursa: http://ziare.eclub.ro