Actualitate

„Pianul călător“ poposeşte din nou la Slatina şi Caracal

Turneul „Pianul călător“ nu va ocoli, nici în acest an, oraşele Slatina şi Caracal, concertele fiind programate în 4, respectiv 5 mai 2019.
Început în 2011, turneul „Pianul călător“ a traversat întreaga ţară, an de an, încântându-I pe melomani. În judeţul Olt a lăsat chiar un pian de concert la Caracal, oraşul în care pianistul Horia MIhail va concerta din nou în 5 mai 2019, la Teatrul Naţional, începând cu ora 19,00. Şi slătinenii vor avea parte de întâlnirea cu „Pianul călător“, o zi mai devreme, respective sâmbătă, 4 mai 2019, tot de la ora 19,00, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu“, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile.
„Am ajuns în anul 2019, si Horia Mihail a optat pentru o incursiune în clasicismul vienez, invitându-ne sa ascultam Sonata în si minor, HOB.XVI 32 de Haydn, Sonata în Re major KV 311 de Mozart si celebra Sonata Appassionata nr. 23 în fa minor op. 57 de Beethoven. Este un moment de pasaj dar, în acelasi timp, reflecta faptul că revenirea periodică asupra repertoriului clasic este esentială pentru un pianist de anvergură, chiar daca uneori, tradusă în cuvinte, povestea unui astfel de recital nu este, poate, la fel de savuroasă ca povestea unui recital romantic. Iar „cheia clasică” a lui Horia Mihail este, cu siguranta, una incitanta, plina de relief“, spune Oltea Şerban Pârâu pe site-ul official al turneului, www.pianulcalator.ro Turneul din 2019 a început în 11 aprilie, la Tulcea, şi se va termina în 13 mai 2019, la Bucureşti.

Sursa: http://ziare.eclub.ro