Actualitate

Primari PSD au pus afişe electorale pe grădiniţe şi şcoli

Edilii mai multor comune din Dolj au început campania electorală prin montarea unor bannere de mari dimensiuni pe clădirile unităţilor de învăţământ. Mai multe fotografii au fost postate pe reţelele de socializare şi comentariile nu au întârziat să apară. „În poze puteţi vedea măreţele realizări pesediste! Banner pe ruine!”.
Situaţia a apărut în localităţile doljene Goicea şi Bistreţ, două comune conduse de primari PSD. În Goicea, afişul a fost pus pe clădirea Grădiniţei nr. 1, iar în Bistreţ pe clădirea Căminului Cultural, dar şi pe imobilul şcolii gimnaziale, aflat într-o avansată stare de degradare.
Fotografiile postate pe internet au stârnit imediat comentarii: „Şi În Gorj e la fel! Au afişat bannerele cu PATRIHOȚII în toate satele!”, „Mi se pare incredibil ce am văzut azi prin judeţ. PSD încalcă grosolan legea şi amplasează bannere pe instituţii publice”, „În poze puteţi vedea măreţele realizări pesediste! Banner pe ruine!”, au scris oamenii pe Facebook.
Primarul comunei Goicea a declarat că în grădiniţă funcţionează o secţie de votare şi de aceea a pus afişul cu PSD acolo. „În clădirea aceea, grădiniţa funcţionează la parter, iar la etaj avem secţie de votare. Am dat jos afişul, dacă am văzut că au apărut atâtea comentarii”, a declarat Viorel Marcu, primarul localităţii Goicea.
Şi primăriţa comunei Bistreţ a încercat să dea câteva explicaţii: „Afişul nu a fost pus pe o şcoală unde învaţă elevi. Trebuie să informăm oamenii. Le-am dat jos ca să nu mai avem discuţii”, a declarat Cristina Antonie, primarul comunei Bistreţ.
Antonie este edilul localităţii unde la referendumul din octombrie 2018 o angajată a Primăriei s-a ales cu dosar penal pentru vot multiplu după ce poliţiştii au prins-o lângă o secţie de votare cu 17 cărţi de identitate. Până acum, dosarul nu a fost soluţionat.

Sursa: http://ziare.eclub.ro