Actualitate

O craioveancă a aruncat la gunoi o mică avere

Angajații de la Salubritate se luptă zilnic cu sutele de tone de gunoaie de care craiovenii încearcă să scape. Unele dintre cele mai neplăcute „surprize” de pe platformele de gunoi sunt cadavrele de animale și păsări, adevărate focare de infecție și boli. Reprezentanții societății care se ocupă de strângerea și transportul deșeurilor spun că în această situație există un protocol pentru a îndepărta leșurile fără consecințe.
„Cadavrele de câini, pisici sunt cele mai întâlnite. Dar eu existat și situații în care au aruncat animale mai mari sau tot felul de păsări. Dacă sunt găsite pe stradă sau pe platformele de gunoi, leșurile sunt ridicate și predate unei firme de incinerare cu care avem contract. Dacă însă sunt aruncate în pubele, angajații noștri nu au cum să le identifice și atunci ele ajung la depozitul de gunoi de la Mofleni”, a declarat Cristina Ghenea, purtătorul de cuvânt al Salubritate Craiova.
Doar că locuitorii orașului aruncă și alte obiecte, unele dintre ele luându-i prin surprindere pe lucrătorii de pe mașinile de gunoi.
„Din experiența colegilor mei care au sarcina de a colecta deșeurile, vă pot spune că la gunoi se aruncă absolut orice lucru la care te poți gândi și, câteodată, găsim și lucruri despre nu am crede niciodată că ar putea ajunge într-o pubelă. Am găsit cadavre de animale și păsări, dispozitive electronice și aparate electrocasnice: telefoane, radiouri, frigidere, televizoare, materiale textile dar și obiecte mari cum sunt saltelele sau canapelele”, susține Cristina Ghenea.
Doar că, la gunoi nu ajung doar obiectele nedorite de care oamenii înceacă să scape, ci și mici averi, așa cum i s-a întâmplat unei craiovence.
„Câteodată, accidental, se pare că oamenii aruncă și lucruri de care mai au nevoie. În urmă cu două săptămâni, ne-a apelat o doamnă care ne-a întrebat care este adresa gropii de gunoi pentru că mama sa a aruncat din greșeală lucruri de valoare la gunoi și ar vrea să le caute”, povestește reprezentanta Salubritate Craiova.
Demersul femeii s-a lăsat fără niciun succes pentru că șansele ca un obiect să fie găsit în muntele de gunoi care ajunge la depozitul de deșeuri de la Mofleni sunt infime. Zilnic, din Craiova sunt colectate în medie 250 de tone de gunoaie.

Sursa: http://ziare.eclub.ro