Actualitate

Incendiu devastator la o pensiune din Băile Olănești

În cursul zilei de joi, 23 iunie ac, ora 16.36, pompierii vâlceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs în Băile Olănești, la o pensiune situată pe strada Mihai Eminescu.
Flăcările s-au declanșat la nivelul acoperișului clădirii. Pentru stingerea incendiului, la fața locului au acționat : trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă de lucru la înălțime și încă un echipaj al SVSU Băile Olănești.
În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției, au fost evacuați din pensiune 14 turiști cazați. Din fericire, nu a fost nimeni rănit. Din cauza distanței foarte mici existentă între pensiunea cuprinsă de incendiu, precum și materialele din care era construit (carton bituminat), flăcările s-au propagat la o altă clădire particulară construită în prelungirea pensiunii.
Până la stingerea flăcărilor, au ars: acoperișul construit din lemn, pe o suprafață de aproximativ 120 de mp, un pat și materiale textile depozitate în podul clădirii. De asemenea, s-au degradat, prin afumare, pereții clădirii și tavanul construit din rigips.
După aproximativ o oră și jumătate de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost lichidat. Cercetările preliminare, efectuate la fața locului, arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la un punct de ramificație a instalației electrice.