Actualitate

Patru pacienţi cu infecţii nosocomiale au murit în spitalul din Drobeta-Turnu Severin. Ministerul Sănătăţii a cerut verificări

Patru pacienţi internaţi la finalul lunii aprilie în secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta din Turnu Severin şi infectaţi cu Acinetobacter au murit, a anunţat luni, 6 mai, Ministerul Sănătăţii, precizând că informarea a venit de la Direcţia de Sănătate Publică din Mehedinţi.
Potrivit raportului Direcţiei de Sănătate Publică din Mehedinţi, toţi cei patru pacienţi care au murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta din Turnu Severin aveau afecţiuni grave, cronice, precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficienţă renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficienţă cardiacă. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronşic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Klebsiella Spp.
„La testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidenţiată niciodată prezenţa Acinetobacter”, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Mehedinţi. Ei adaugă că „neputându-se depista sursa de infecţie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin a decis inchiderea temporara a activitatii sectorului septic al sectiei ATI, din dupa-amiaza zilei de 03.05.2019 pentru efectuarea operatiunilor de curăţenie şi dezinfecţie a întregului sector septic”. Ministerul Sănătăţii precizează că a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi „să verifice modul în care Spitalul Judeţean a respectat procedurile în acest caz şi a solicitat ca mâine, 7.05.2019, după finalizarea activitatilor de dezinfecție, Direcția de Sănătate Publică Mehedinţi să se deplaseze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin pentru a preleva probe din secţia de ATI. În funcţie de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activităţii.”
Pacienţii internaţi în secţia de Terapie Intensivă a spitalului, în momentul închiderii acesteia, au fost direcţionaţi către unităţi sanitare din judeţele Dolj si Gorj.

Sursa: http://ziare.eclub.ro