Cultural

Festivalul iei la Peștișani

Pe nedrept, unii cârcotași spun că de când a venit PSD la cârma Gorjului, prioritatea sa sunt numai drumurile. Nimic mai neadevărat: de când Cosmin Popescu a câștigat conducerea Consiliului Județean Gorj, activitățile cultural-folclorice au un loc bine definit în preocupările PSD. Iar o bună dovadă poate fi văzută chiar începând de astăzi, unde, din colaborarea a doi prieteni, Cosmin Popescu, președintele C. J. Gorj, și Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani, a ieșit o sărbătoare a iei într-un loc de mare rezonanță: Hobița, locul de naștere al marelui Brâncuși. De Sânziene, o manifestare care duce mai departe tradițiile românești multimilenare ale românilor, pierdute în negura timpului, dinainte chiar de daci! În paranteză fie spus, toate acestea vin la două săptămâni după o altă manifestare cultural-artistică pe meleagurile Hobiței: Festivalul de artă „Film în Sat”, care a adus în Gorj invitați care tocmai ce se întorseseră de la Cannes: Irina Margareta Nistor și actorul Grigore Marin…

În cadrul evenimentului destinat iei, desfășurat la Hobița, Adriana Nărban, meșter popular din comuna Peștișani, va prezenta o frumoasă colecție de costume populare din toată țara. De asemenea, tot ea se va ocupa de surprizele pregătite pentru copiii care vor veni să asiste la festival.
Programul zilei de astăzi este următorul:
17.00-17.40: Taraful „Costel Cită” Bălești
17.40-18.20: Taraful „Fane Pițigoi” Pârâul de Pripor
18.20-19.00 Taraful „Vasile Muscurici” Godinești
19.00-19.40: Taraful „Măriuța Burlan” Rovinari
19.40-20.45 Taraful „Nuți și Vasile Tapotă” Lelești
21.00-24.00 Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”
Interpreți: Alexandra Bleaje, Claudia Torop, Adriana și Cristiana Soreanu, Victorița Lăcătușu, Delia Barbu, Nicoleta Lătărețu, Georgiana Bîrsac, Ion Drăgan, Ileana Lăceanu, Maria Loga.
Așadar, președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, și primarul Cosmin Pigui vă invită la acest regal folcloric, cu invitați numai unul și unul, pentru a petrece câteva ceasuri de neuitat!