Politic

Pro România nu votează legea privind starea de alertă!

Partidul Pro România este puternic nemulțumit atât de forma legii venită de la guvernul Orban, cât și de forma sa finală, ieșită din parlament. Astfel, președintele partidului, deputatul Victor Ponta, menționa lipsit de satisfacție: „Eu NU votez azi legea guvernului privind starea de alertă – prin votul meu de azi vreau să îi reprezint pe OAMENII LIBERI – cei care au înteles pericolul Covid 19, sunt responsabili și precauți, dar nu au nevoie de un paznic sau un polițist care să stea lângă ei – ci de un Stat care să îi sprijine în Repornirea României.
Proiectul (chiar și după modificările din Senat) – este o lege neclară, nedemocratică, plină de prevederi dubioase sau aberante, neclarități, fără nicio măsură clară de sprijin economic și social pentru persoanele vulnerabile – este doar o lege prin care dăm puteri absolute, incontrolabile și netransparente, unui guvern care a dovedit deja că este incompetent, abuziv și interesat doar de afaceri și binele unor lideri PNL!
Accept democratic faptul că majoritatea PNL – PSD – USR – UDMR – PMP va vota aceasta lege (cum au votat și învestirea guvernului «Orban 2» sau prelungirea stării de urgență), dar cred că România avea nevoie de altceva în acest moment!
O lege care afectează viața tuturor dar trebuie votată în 24 de ore (doar pentru că așa a cerut președintele Iohannis) va fi, inevitabil, o lege proastă, împotriva intereselor românilor, doar pe placul celor care exercită puterea guvernamentală!
Eu sunt ProRomânia – și țin doar cu România!”, a mai spus Victor Ponta.