Politic

CĂRBUNELE – sursă energetică importantă, în România

Situația dramatică a CE Oltenia îngrijorează tot mai mult conducerea PSD Gorj. Astfel, șeful pesediștilor gorjeni, deputatul Mihai Weber, a insistat în demersurile sale ca să se demareze discuții cu Comisia Europeană în vederea rediscutării termenelor asumate în PNRR, luând ân considerare diletantismul celor care au scris PNRR-ul și nerealismul angajamentelor luate de către o guvernare parcă doritoare să se răzbune pe poporul care a adus-o (fără voia lui, dar cu voia Cotrocenilor!!!) la putere.
„Avem datoria și, totodată, obligația să menținem cât mai mult în funcțiune Complexul Energetic Oltenia, unitate vitală din punct de vedere economic și social pentru Gorj și, în egală măsură, esențială pentru întregul sistem energetic al României.
Am participat la elaborarea programului de guvernare în domeniul Energiei, unde am susținut ferm demararea discuțiilor cu Comisia Europeană privind rediscutarea termenelor asumate în PNRR, de închidere a capacităților pe cărbune, întrucât programele privind realizarea noilor capacități (grupurile pe gaz și fotovoltaice) au fost întârziate.
În urma discuțiilor purtate în Coaliție, partenerii de dialog au admis importanța solicitării mele și, împreună, am convenit că abordarea Comisiei Europene privind această solicitare să fie făcută cât mai repede.
România nu mai are timp de pierdut, iar obiectivul nostru este să apărăm interesele țării și pe cele ale oamenilor. De aceea, poziția PSD privind sistemul energetic este neclintită, îndreptată spre reluarea dialogului la Bruxelles.
#SusținemIndependențaEnergetică
#PSDezvoltăRomânia”, a postat deputatul Weber pe pagina sa de socializare.