Actualitate

Grefierii de la Tribunalul Dolj şi Judecătoria Craiova au ieşit din sălile de judecată

Aproape 200 de grefieri au ieşit în faţa Judecătoriei Craiova şi Tribunalului Dolj nemulţumiţi că ar putea rămâne fără salariile de serviciu.
Protestul de la Craiova a început la ora 10 şi s-a desfăşurat pe timpul activităţii Plenului Camerei Deputaţilor, timp în care au fost închise arhivele şi registraturile şi au fost suspendate şedinţele de judecată.
„Nu ne vom mai lăsa umiliţi. Noi nu avem salarii speciale. Noi nu putem munci în altă parte, singurul nostru venit acesta este. Nu contează că stăm peste program, că venim sâmbăta şi duminica uneori la muncă. Oare, fără noi, grefierii, justiţia cum ar fi? De ce ne sunt încălcate drepturile?”, au declarat grefierii doljeni. „Deşi în şedinţa din data de 10 decembrie 2019 Comisia de muncă şi protecţie socială a decis amânarea pentru luna februarie 2020 a celor două proiecte de lege privind abrogarea pensiilor speciale şi de serviciu, pentru ca Guvernul României să-şi exprime un punct de vedere cu privire la acestea, cele două proiecte au fost repuse pe ordinea de zi a aceleiaşi comisii în data de 17 decembrie 2019”, spun sindicaliştii.
„Faţă de locul şi rolul categoriei noastre profesionale în înfăptuirea actului de justiţie, reprezentând «motorul» fiecărei instanţe şi fiecărui parchet, informăm public că sistemul judiciar urmează să fie blocat dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen şi va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri)”, se arată într-un comunicat de presă semnat de mai multe sindicate ale grefierilor.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/