Actualitate

Cinci pistoale, muniţie şi cocaină, ridicate de poliţişti din casa unui doljean

Percheziţiile au avut loc la domiciliul unui bărbat de 26 de ani din localitatea Pieleşti. Acesta a recunoscut că a cumpărat pistoalele şi muniţia din Bulgaria şi a reuşit să treacă de vameşii români fără să le declare. Cazul a fost preluat de DIICOT. Percheziiţile au avut loc în localitatea doljeană Pieleşti în dimineaţa zilei de joi, 18 octombrie. Potrivit poliţiştilor doljeni, armele şi drogurile au fost descoperite în locuinţa unui tânăr, întors recent în ţară.
„În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 5 Pieleşti şi o grupă din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat o percheziţie domiciliară în comuna Pieleşti, la locuinţa unui tânăr de 26 de ani. În urma percheziţiei domiciliare, au fost depistate patru arme (pistoale) neletale, calibrul 9 mm, un pistol neletal, calibru 8 mm, 216 cartuşe neletale şi 15 bile din material plastic, transparent, ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare albă, respectiv cocaină“, a declarat Mihaela Gârd, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.
Din primele cercetări s-a stabilit că armele şi muniţia au fost cumpărate din Bulgaria, în cursul lunii octombrie, şi introduse în România fără să fie declarate organelor vamale de control. Tânărul este cercetat de procurorii DIICOT şi aşteaptă să vadă se va lua o măsură preventivă împotriva sa.

Sursa: http://ziare.eclub.ro