Actualitate

Fostul fotbalist Răzvan Raţ şi-a pus la dispoziţie hotelul ca centru de carantină. Cum a cerut un suspect de coronavirus carne de vită şi somon

Hotelul Zytto, construit la intrarea în municipiul Slatina, care-i aparţine fostului fotbalist Răzvan Raţ, este din această săptămână spaţiu de carantinare în lupta împotriva noului coronavirus.
Hotelul, care nu mai poate fi exploatat ca până acum, de când prin ordonanţă s-au interzis astfel de activităţi, a fost pus la dispoziţia DSP Olt şi are deja 27 persoane, sosite, cele mai multe, din Franţa. Ultimul val de carantinaţi a venit chiar miercuri-noaptea, 25 martie, clienţii fiind deosebit de încântaţi auzind unde urmează să-şi petreacă următorele 14 zile.
„Unde să ne ducă? La carantina şefilor, unde crezi că ne duce?! Dacă eşti şmecher, aşa mergi, cu escortă!”, au făcut carantinaţii valuri pe Facebook, într-o transmisiune live. „Aşa umblă şmecherii în carantină. Noi trecem pe roşu, la noi nu contează, aşa sunt şefii”.
Tatăl fostului fotbalist Răzvan Raţ, care se ocupă de administrarea afacerii, a declarat pentru Adevărul că autorităţile nu i-au impus să pună la dispoziţie hotelul, deşi este conştient că se va ajunge şi la astfel de situaţii. „Răzvan şi-a dat acordul, pur şi simplu a dorit să întindă o mână acestor oameni, care au stat, din câte spun, în carantină şi acolo. Vorbim cu ei prin uşă, nu avem contact direct. Angajaţii noştri au echipamente de protecţie, gunoiul este preluat de către o firmă specializată, îl colectăm separat, firma vine de două ori pe săptămână”, a declarat Ion Raţ

„Avem o persoană care ne-a transmis ce nu are voie să mănânce şi ce are. Le-aş numi mofturi”

Clienţii cazaţi al hotel au, o parte şi cereri de tot felul. Unul dintre carantinaţi i-a trimis pe angajaţii hotelului să-i cumpere medicamente, fiind hipertensiv, dar a şi transmis că nu poate consuma o serie de alimente din acelaşi motive. „Ne-a făcut o listă, că nu mănâncă el carne de porc, mazăre, fasole şi alte câteva alimente, dar că vrea carne de vită, somon… Le-aş spune mofturi, evident că nu-i putem asigura aşa ceva”, a mai spus Raţ, dezvăluind că statul va deconta 70 lei zilnic pentru trei mese şi 230 lei pentru fiecare zi de cazare, în total 300 lei/zi. Hotelul are 23 camere, în total 50 locuri disponibile. Într-un apartament sunt cazaţi deja şase membri ai aceleiaşi familii. Temerile patronului sunt legate acum de data la care ar putea fi decontate cheltuielile. „Sper să ne plătească la timp!”, a mai spus Raţ.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/