Actualitate

Continuă dezinsecția din Târgu-Jiu

Primarul Marcel Romanescu ne anunță că în municipiul Tg.-Jiu lupta cu insectele dăunătoare și periculoase pentru sănătatea cetățenilor continuă. Cum condițiile climaterice sunt favorabile dezvoltării acestor insecte, se vor lua măsuri de combatere a lor pentru ca locuitorii municipiului să nu mai fie victimele acestor mici „vampiri” și a vectorilor pentru împrăștierea a tot felul de boli, care mai de care mai periculoase.
Cum se va desfășura această etapă de luptă cu insectele dăunătoare suntem anunțați chiar de primarul Romanescu:
A treia etapă de dezinsecție urmează imediat cum terminăm cu etapa de la sol. Este vorba despre un aviotratament ce va avea loc sâmbătă, 25 iunie, la primele ore ale dimineții.
Schimbările apărute în programul obișnuit intervin ca urmare a numărului foarte mare de insecte ce au invadat zona Olteniei și nu numai.
Solicităm, din nou, factorilor de decizie la nivel județean să ia măsurile ce se impun pentru suprafața întregului județ pentru că altfel intervențiile noastre nu vor fi la fel de eficiente. De asemenea, recomandăm asociațiilor de proprietari să continue dezinsecția în subsolurile blocurilor.

Având în vedere că substanțele folosite pot dăuna albinelor, apicultorii sunt rugați ca să ia măsurile necesare pentru ca aceste insecte folositoare omului să nu aibă de suferit.