Actualitate

Concluzii revoltătore în cazul bebeluşului mort la câteva zile de la naştere, în spitalul din Slatina

Comisia de decese intraspitaliceşti a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a întocmit un raport în urma analizării cazului decesului unui bebeluş născut prin cezariană şi care a decedat în a şaptea zi de viaţă.
Analizând datele clinice, paraclinice şi buletinul histopatologic, membrii comisiei au concluzionat că decesul s-ar fi produs ca urmare a sepsis-ul neonatal „care în pofida tratamentului complex de specialitate a evoluat spre existus”.
Femeia care şi-a pierdut copilul fără să i se ofere şansa să-l ţină în braţe este revoltată de concluziile expuse de reprezentanţii spitalului. Sunt primele informaţii pe care le află de la spital după mai bine de două luni de la eveniment. „Voi merge mai departe până când voi afla adevărul. Voi face orice posibil să aflu adevărul, pentru că ei se pare că declară numai minciuni. Nu pot să spună că după două luni de zile ei nu au un diagnostic şi merg pe bănuieli, că nu pot să spună dacă ar fi avut o infecţie de la mine sau o bacterie din spital. Nu există aşa ceva! În momentul când tu ai fişele de observaţie ale lui, când ai şi rezultatele la analize, tu nu pot să dai un răspuns concret, cu toate analizele?! Mie mi se pare că e incompetenţă“, a declarat mama, revoltată de cele aflate.
Femeia este extrem de deranjată că s-a lansat ipoteza conform căreia copilul ar fi putut avea o infecţie intrapartum, aşa fiind explicate complicaţiile dezvoltate în primele zile de viaţă. „Eu am analizele mele, făcute dimineaţa, atunci, la ei, asta mă şi revoltă, îmi vine să mă duc peste ei. Eu nu am nicio infecţie. Dimineaţa toată lumea mi-a spus că sunt în regulă, sunt OK. Vorbeşte despre o radiografie pulmonară a copilului. Eu acea radiografie nu am primit-o. Eu am primit toate fişele de observaţie şi pe fişele care mie mi s-au dat nu e nicio radiografie”, mai spune femeia.
Membrii comisiei anterior menţionate au concluzionat că procedural nu s-a greşit. „Am întrunit această comisie în şedinţă extraordinară tocmai pentru a ne verifica, să vedem dacă toate lucrurile au decurs cum trebuie şi dacă s-au respectat protocoalele existente la nivelul spitalului. Până la urmă cred că asta este cel mai important, să respectăm modul de lucru şi protocoalele existente, iar ele au fost respectate“, a concluzionat directorul medical al unităţii spitaliceşti. Părinţii bebeluşului au depus o plângere la Colegiul Medicilor, dar s-au adresat şi organelor de cercetare, fiind solicitată şi o expertiză medico-legală în acest caz care să elucideze întrebările deocamdată rămase fără răspuns.