Actualitate

AM ÎNCEPUT CONSTRUCȚIA CELEI MAI MODERNE CREȘE DIN DROBETA-TURNU SEVERIN

„Construim în zona Parcului Tineretului cea mai modernă creșă din orașul nostru, pentru care am obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Vorbim despre o construcție cu dotări la cele mai înalte standarde europene, menite să le ofere copiilor noștri tot confortul de care au nevoie.
Clădirea, complet eficientă din punct de vedere energetic, cuprinde 70 de locuri și este prevăzută cu săli de joacă, de festivități, dormitoare, bucătărie, spălătorie, un cabinet medical cu izolator, ceea ce va asigura și un triaj al copiilor în sezonul virozelor, dar și spații generoase de joacă în aer liber.
Am mers astăzi în teren, alături de domnul Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, acolo unde lucrările pentru construcția creșei au început deja. Am convingerea că ele vor fi încheiate mai devreme decât prevede termenul contractual și că anul viitor vom putea să găzduim aici primii copii.
Tot prin Planul Național de Redresare și Reziliență construim încă o creșă cu aceleași dotări, în zona Serpentinei Roșiori, iar astfel reușim să acoperim o mare parte din cererile părinților, aflate în așteptare la Direcția de Asistență Socială.
Construirea de creșe și grădinițe precum și modernizarea unităților de învățământ și îmbunătățirea bazei materiale din școli rămân obiectivele mele prioritare. Copiii noștri au nevoie îngrijire, confort și educație, iar investind în viitorul lor, asigurăm și viitorul orașului nostru.”, a declarat primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu.