Topuri

România are o campioană mondială la culturism!

Lara este un nume cunoscut în America. În doar două luni a reuşit performanţe uluitoare. „Eu am vrut să merg la competiţii regionale de bodybuilding şi fitness, dar antrenorul a zis: mergi direct la mondiale! Mi-am făcut bagajul şi am plecat în America. Singură! M-am luptat cu 60 de ţări, iar pe podium au vrut să-mi aducă steagul Italiei pentru că era locul de unde figuram că vin. Le-am spus: sunt româncă, daţi-mi tricolorul meu!“. Maria Lara Alexandra Popa are 31 de ani şi este din Craiova. A plecat din ţară în urmă cu patru ani. S-a stabilit în Italia şi s-a angajat la un bar. Nu a abandonat pasiunea pentru sport şi, în afară de muncă, a făcut ce făcea şi-n România: a mers la sală. Lara îşi dorea să meargă la competiţii şi a început să-şi caute un instructor. În luna februarie, l-a cunoscut pe Marco Addis, triplu campion mondial.
„Eu am vrut să merg la competiţii regionale de bodybuilding şi fitness, dar antrenorul a zis: mergi direct la mondiale! Am fost mai întâi la Praga, World Championships, am câştigat o medalie de argint şi una de bronz, m-am calificat la Olympia în America, iar în iunie am ieşit vicecampiona INBA PNBA. Două luni m-am pregătit intens, mi-am făcut bagajul şi am plecat în America. Singură!”, povesteşte sportiva.
Când a ajuns în State, românca a aflat că poate participa nu doar la competiţia din California, ci şi la cea din Las Vegas. „Antrenorul mi-a spus că e greu, să nu mă complic, sunt categorii diferite, dar eu am zis să-mi încerc norocul”, a declarat Lara. Aşa a reuşit românca să câştige toate medaliile de aur scoase la bătaie de americani, cinci la număr, o medialie de argint, una de bronz, 2 carduri Pro şi cel mai râvnit trofeu: Cupa Lumii la bodybuilding şi fitness.
Emoţiile au fost extrem de puternice, dar nu au împiedicat-o pe româncă să fie cea mai bună. „M-am luptat cu 60 de ţări, au fost sute de concurenţi, iar pe podium au vrut să-mi aducă steagul Italiei pentru că era locul de unde figuram că vin. Le-am spus: sunt româncă, daţi-mi tricolorul meu!”. Și Lara a fluturat steagul României pe scenă minute-n şir.
Prietenii au aşteptat-o în aeroport cu un banner pe care au scris „Bine ai venit acasă, CAMPIOANA LUMII”. „Este un om exceptional, nu numai un sportiv excepţional. Pe toţi ne motivează, are o voinţă de fier, iar performanţele ei sunt absolut incredibile. Aţii muncesc ani întregi să ajungă aici, iar ea în două luni a câştigat tot”, a declarat Bogdan Spiridon, prietenul Larei.
„Este păcat că cei din Federaţia Română de Culturism nu au promovat-o deloc. Este trist că în România nimeni nu o cunoaşte. Avem un om atât de valoros printre noi”, a spus şi Oana Purcaru, o altă prietenă de suflet. „Lara este un om atât de frunos. Emană fericire în jurul ei. Este veselă, pusă pe şotii, i-a cucerit pe americani şi suntem tare mândri”, a adăugat şi Alina Angheloiu, prietena care aştepta-o pe aeroport cu un tort.
După sărbători, Maria Lara Alexandra Popa va participa la competiţiile din Grecia, iar apoi vrea să ajungă la cele din Australia. Numele ei este de temut, de acum, în toată lumea.

Sursa: http://ziare.eclub.ro