Cultural

DRUMUL CRUCII la Stoina

Prin îngăduința și bunăvoința ÎPS Irineu, mitropolitul Olteniei în urmă cu 5 ani a avut loc prima procesiune religioasă DRUMUL CRUCII, între satele Toiaga și Mielușei. Prin eforturile organizatorice depuse de doamna Ioana Bușe, sufletul acestei acțiuni spirituale, an de an, în ziua de Înălțare a Sfintei Cruci, sau în preajma acestei sărbători, a avut loc această procesiune de un înalt spirit, numită DRUMUL CRUCII.
După o idee a consultantului Dorin Imbrescu, doamna Ioana Bușe a pus în aplicare creștinescul plan, cu ajutorul protoieriei Tg. Cărbunești și a mitropoliei Olteniei, a ÎPS Irineu!
Și în acest an, a doua zi după sărbătoarea creștină Înălțarea Sfintei Cruci, pe data de 15 septembrie s-a desfășurat această procesiune cu plecare din satul Ulmet, de la Crucea de Piatră, spre biserica din satul Mielușei, pe un traseu de aproximativ 3 kilometri.
În prezența a sute de credincioși de diferite vârste, drumul parcurs de cei 14 preoți prezenți și de alaiul de enoriași a fost unul de o încărcătură spirituală deosebită.
La fiecare dintre cele 14 troițe de pe traseul parcurs s-au ținut slujbe religioase. Preoții au adus cuvinte de laudă și de mulțumire doamnei Ioana Bușe, cât și tânărului preot Marius Iosu, care s-au implicat și au făcut demersurile necesare pentru ca oamenii din Stoina și din alte comune ale Văii Amaradiei să se bucure de piosul eveniment.
Doamna Ioana Bușe a adus mulțumiri numeroșilor credincioși, pentru prezență, cât și fețelor bisericești din diferite parohii ale Gorjului.
O dată cu sosirea la biserică, preoții au sfințit bucatele rezultate din roadele pământului, care apoi au fost împărțite credincioșilor.
Prin acest minunat eveniment al procesiunii DRUMUL CRUCII, doamna Ioana Bușe a reușit să reaprindă acest sentiment al credinței în sufletele oamenilor acestor locuri, rămânând în inimile lor ca fiind cea mai respectată și cea mai de încredere persoană din această comunitate.