Actualitate

Primarii de pe Valea Oltului, procese în serie începute cu poliţia

Primarii de pe Valea Oltului din judeţul Vâlcea sunt extrem de nemulţumiţi din cauza cadrului legislativ care permite ca bugetul administraţiilor publice să fie încărcat cu debite din amenzile care nu sunt niciodată plătite. Este vorba despre sancţiunile date de diferite instituţii de control celor care încalcă legea şi care trebuie încasate pe raza localităţilor unde s-a produs fapta.
Judeţul Vâlcea este străbătut, pe aproximativ 90 de kilometri, de una din cele mai tranzitate artere rutiere din România: DN 7 / E 81. Mai bine de jumătate din aceşti kilometri ai drumului european / naţional sunt pe Valea Oltului.
Toate amenzile rutiere, dar şi cele date la Legea 61 / 91, inclusiv pentru prostituţie, atât de către poliţişti cât şi de către jandarmi, revin în sarcina administraţiilor locale din localităţile pe unde trece DN 7 / E 81 spre a fi încasate.
Numai că cea mai mare parte dintre acestea amenzi nu sunt niciodată plătite, susţin primarii de pe Valea Oltului. Aceştia explică şi cum s-a ajuns la acest fenomen determinat pe de-o parte de către persoanele sancţionate. Unele dintre ele fie nu deţin nici un bun pe numele lor, nu au joburi stabile, cum este cazul prostituatelor, a hoţilor de lemne, ori a escrocilor, fie nu se poate afla domiciliul acestora, cum este cazul şoferilor din alte ţări.

Anomalia legislativă despre care nimeni nu vorbeşte: „veniturile ipotetice ale primăriilor”

„În România secolului XXI se întâmplă o situaţie despre care nimeni nu vorbeşte. Cea a amenzilor care nu sunt niciodată plătite, dar ele apar ca debit în bugetul administraţiilor locale. Şi nu doar că nu sunt încasate, dar nici măcar nu sunt date de către personalul primăriilor. Ci de către diverse instituţii de control ale statului. O dată la trei ani vine peste noi Curtea de Conturi şi ne întreabă de ce nu am colectat aceşti bani”, explică situaţia, primarul din Brezoi – Vâlcea, Robert Schell. În urmă cu un an, Primăria Brezoi avea de colectat peste 250.000 de euro numai din amenzi.

Sursa: http://ziare.eclub.ro