Actualitate

12 irakieni au fost prinşi la Bechet, când încercau să intre ilegal în ţară

Irakienii erau transportaţi cu un microbuz de marfă de un şofer bulgar. Acesta îi ascunsese printre plăci de rigips. Migranţii au spus că doreau să ajungă în Anglia, pentru a avea o viaţă mai bună. Ei şi şoferul au fost predaţi autorităţilor bulgare pentru efectuarea cercetărilor.
Irakienii au fost prinşi luni, 12 noiembrie a.c., în Punctul de trecere Frontieră de la Bechet. Poliţiştii din punctul de control au simţit că era ceva în neregulă, întrucât şoferul unui microbuz marca Iveco Daily, înmatriculat în Marea Britanie, părea destul de agitat. I-au cerut să deschidă uşile maşinii pentru a vedea exact ce transportă. Cetăţeanul bulgar a spus că nu are nimic de ascuns şi le-a arătat poliţiştilor plăcile de rigips pe care le avea în microbuz şi a spus că vrea să ducă marfa în Marea Britanie. Poliţiştii de frontieră au continuat, însă, controlul şi au găsit într-un spaţiu amenajat în interiorul unor plăci de rigips mai multe persoane: 4 bărbaţi, 3 femei şi 5 copii cu vârste între 10 şi 13 ani, toţi cetăţeni irakieni.
„La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar cetăţeanul bulgar a susţinut că nu ştia de persoanele ascunse în interiorul microbuzului. Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, migranţii şi şoferul bulgar urmează a fi preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Sursa: http://ziare.eclub.ro