Actualitate

10.000 de euro şi 35 de grame de canabis, confiscate de la doi traficanţi de droguri din Vâlcea

În ţară au avut loc mai multe operaţiuni ale Poliţiei şi DIICOT care au vizat traficul şi traficanţii de droguri. Una dintre acestea s-a defăşurat, miercuri, 13 noiembrie, la Vâlcea.
Trei percheziţii au fost realizate miercuri în Râmnicu Vâlcea de către poliţiştii de la Combaterea criminalităţii organizate, sub îndrumarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea. Oamenii legii au descins la locuinţele a doi suspecţi. Ambii sunt cercetaţi într-o cauză penală pentru trafic de droguri.
Pe baza dovezilor strânse de anchetatori, ambele persoane au fost încătuşate şi duse la audieri cu mandate de aducere.
În urma percheziţiilor, au fost confiscaţi bani, substanţe suspecte şi bunuri: 10.000 de euro, 35 de grame de fragmente vegetale, despre care se bănuieşte că ar fi cannabis, 487 de lei şi patru telefoane mobile.
După percheziţii şi audieri, s-a luat decizia reţinerii suspecţilor pentru 24 de ore. Aceştia au fost duşi la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.
Joi, 14 noiembrie, vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. După finalizarea anchetei, cei doi vor fi trimişi în judecată. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă până la 15 ani de închisoare.
La operaţiunea de miercuri au luat parte şi „mascaţii” din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din Vâlcea. Misiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a IGPR.

Mai mulţi traficanţi de droguri arestaţi în ţară

Acţiunea de la Vâlcea nu este singulară. Tot miercuri, 13 noiembrie, DIICOT a anunţat arestarea unui bărbat de 35 de ani din Iaşi, pentru trafic de droguri de risc şi droguri de mare risc, în formă continuată şi introducerea în ţară a substanţelor interzise, pe tot parcursul acestui an. Ieşeanul a procurat din Anglia cantităţi importante de cannabis şi ketamină, dar şi de amfetamină, MDMA şi cocaină, pe care le vindea la festivalurile de muzică electronică desfăşurate în diverse oraşe ale ţării.
Ultima dată, suspectul a venit din Anglia la începutul lunii noiembrie. A ascuns drogurile într-un troler pe care l-a expediat în ţară printr-o societate de transport persoane şi colete. Urma să le vândă la o petrecere la Azuga, la finele lunii noiembrie. A fost prins în flagrant după ce şi-a ridicat coletul de la firma de transport.
Marţi, 12 noiembrie, doi albanezi de 39 şi 41 de ani şi un grec de 47 de ani au fost arestaţi după ce au fost acuzaţi de trafic naţional şi internaţional de droguri de risc. Potrivit dovezilor, aceştia au adus în România, din Spania, 60 de kilograme de cannabis. Au fost filaţi în timp ce s-au întâlnit în parcarea unui centru comercial din Capitală, dar şi într-un restaurant de lângă autostrada A1.
Drogurile au fost ascunse într-un cap de tractor condus de cetăţeanul grec şi aduse în ţară prin Vama Nădlac. Mai mult, albanezii ca să fie siguri că nu sunt urmăriţi au patrulat de mai multe ori pe autostrada A1.
Au fost opriţi de poliţişti pe şoseaua de centură a Bucureştiului. Drogurile au fost găsite într-unul din rezervoare sub forma a 38 de pachete. Odată cu drogurile s-au confiscat şi opt telefoane mobile, un pistol air soft, şi 1.130 euro, printre altele.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/