Actualitate

Pensiunea Denisa, din Râmnicu Vâlcea, ÎNCHISĂ pentru șase luni de Protecția Consumatorului

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) propun închiderea pensiunii Denisa din Râmnicu Vâlcea, pentru cel mult şase luni, după ce echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care alimente expirate, bloc alimentar neigienizat, aşternuturi rupte şi pătate, saltele murdare.
Reprezentanţii ANPC au transmis, marţi, că a fost desfăşurată o acţiune de control la Pensiunea Denisa, din Râmnicu Vâlcea.
Echipele de control au găsit nereguli în zona de alimentaţie publică, dar şi în cea de cazare.
Abaterile în zona de alimentaţie publică au fost: utilizarea unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită sau fără elemente de identificare; folosirea unui bloc alimentar neigienizat; utilizarea unor ustensile de bucătărie neconforme (cuţite cu nituri, tocătoare depreciate, recipiente din plastic); lipsa graficului de înlocuire a uleiului din friteuză; lipsa graficului de evidenţă a temperaturii pentru agregatele frigorifice; lipsa verificării metrologice a cântarului.
De asemenea, alte probleme descoperite au fost: lipsa informaţiilor privind declaraţia nutriţională şi aditivii alimentari utilizaţi la preparate, în lista meniu; prezenţa animalelor de companie în bucătărie; depozitarea preparatele culinare direct pe paviment; existenţa, în anexa locaţiei, în aceeaşi curte, a unei cantităţi de circa 500 de kilograme de carne de porc neprelucrată destinată, conform declaraţiilor administratorului, consumului propriu. Comisia ANSVSA a dispus sigilarea cantităţii şi a prelevat probe pentru analiză.
Totodată, neregulile din zona de cazare au fost: folosirea unor saltele pătate, neigenizate, cu fire de păr; folosirea unor aşternuturi rupte şi pătate; lipsa protecţiei suplimentară pentru saltele şi a burdufului suplimentar pentru perne; lipsa covoraşelor antiderapante în băi; folosirea unor coşuri de gunoi fără capac de protecţie; funcţionarea în condiţii igienico-sanitare precare: pavimente neigenizate, atât în cameră, cât şi în băile de deservire; folosirea unor calorifere cu pete şi urme de vopsea; utilizarea unor canapele şi paturi suplimentare cu urme de pete şi reziduuri alimentare.
Comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 19.000 de lei, au oprit definitiv de la utilizare produsele alimentare neconforme (fără elemente de identificare şi caracterizare, expirate şi cu modificări organoleptice). De asemenea, echipele de control au oprit temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru cele două camere de cazare verificate (singurele libere, la momentul controlului) şi au propus închiderea temporară a unităţii pe o durată de cel mult şase luni.