Actualitate

Cum a fost schimonosit chipul pruncului Isus în ieslea montată la Slatina

În Târgul de Crăciun de la Slatina, scena naşterii lui Isus Hristos i-a îngrozit pe trecători. Şi asta pentru că figurinele alese de autorităţi sunt desprinse parcă din scene de groază.
Slătinenii nu se pot mândri anul acesta că au cel mai frumos Târg de Crăciun. Cel mai prost realizată, spun oamenii, este ieslea lui Isus unde personajele care se doresc a fi nişte opere de artă sunt desprinse mai degrabă din filme de groază. „Am trecut cu copilul pe lângă iesle şi când am văzut chipul pruncului Isus nu mi-a venit să cred. Tati, seamănă cu Chucky, păpuşa ucigaşă!, mi-a zis fiul meu. Şi avea dreptate”, a declarat Sorin Pintilie, un localnic din Slatina care a vizitat ieslea.
Nici magii aleşi de autorităţi nu au fost deloc inspiraţi. Unul dintre ei chiar îi îngrozea pe trecători.
Oamenii au făcut fotografii şi le-au postat pe conturile de Facebook. Comentariile nu au întârziat să apară. „Te ia cu friguri zici ca e venit din Iad… Din ce s-au inspirat, frate???… Doamne fereste!… Asta este blasfemie, bătaie de joc la adresa sfântului. Ce mizerie ordinară s-a ocupat de asa ceva?”, au scris indignaţi slătinenii.
După ce au văzut reacţia oamenilor, autorităţile au schimbat pruncul şi au adus în iesle o altă păpuşă.
„L-au schimbat pe Isus… Bine că au făcut-o. Aveam de gând să mă duc să-l schimb eu…”, a mai comentat ulterior unul dintre slătineni.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/