Social

Cel mai scump spital regional din ţară se va construi la Craiova!

Spitalul Regional va avea 821 de paturi şi va costa 538 de milioane de euro. Din această sumă, 50 de milioane de euro vor fi alocaţi pentru consolidarea clădirii Spitalului de Urgenţă, care are mari probleme la structura de rezistenţă. Două din cele 10 etaje ar putea fi demolate.
Spitalul Regional Craiova se va ridica pe terenul de 27 de hectare de pe Centura de Nord. Este unul dintre cele trei spitale pentru construirea cărora Uniunea Europeană a alocat, în total, suma de 150 de milioane de euro.

5 comentarii la „Cel mai scump spital regional din ţară se va construi la Craiova!

  • Ok, ma bucur ca se va face ceva in sensul acesta si pun urmatoarea intrebare: daca din cei peste 500 mil necesari primim doar 50 mil/ spital construit de la UE si trebuie investiti alti 50 mil in cel existent, cine ne finanteaza de fapt intraga suma pt construire??mie imi suna a ( peste 15 ani va fi gata) 🙁

  • De unde aveti informația,? Sa afirmi ca SCJU are probleme de rezistență si ca două etaje pot fi demolate , mi se pare foarte grav. Adică 3300 de angajați sunt expuși la risc de prăbușire a cladirii? Ar trebui ss aiba clădirea bulină roșie, in acest caz!!! Foarte grav ce spuneti!!

    • În vizita sa la Craiova, Ministrul Sănătăţii a precizat că o parte din suma de 538 de milioane de euro va merge către actualul Spital de Urgenţă Craiova, cel mai mare din Regiune: „Spitalul are probleme la structura de rezistenţă. În cazul unui cutremur unitatea medicală ar putea suferi grave modificări. 50 de milioane de euro din totalul de 538 de milioane alocaţi noului spital regional se vor îndrepta către lucrările pentru consolidarea spitalului din Craiova”, a spus Sorina Pintea. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a precizat, la rândul său, că se ia în calcul ca două din cele 10 etaje ale spitalului să fie demolate şi apoi să se treacă la consolidarea structurii. Decizia finală se va lua, însă, după ce va fi finalizată ultima expertiză solicitată de Minister.
      Au fost mulți oameni prezenți la vizita ministrului la Craiova. 🙂

    • Am vorbit cu o asistenta care lucreaza acolo, femeia imi spune ca spitalul de urgenta ar trebui DEMOLAT pentru ca este plin de bactoerii rezistente la antibiotice si este o veritabila bomba bacteriologica acolo.

  • Ha, ha, ha….La cati bani a inghitit structura de rezistenta de la revolutie si pana acum. Ar fi bine de adunat….

Comentariile sunt închise.