Social

O altă nemulțumire a târgujienilor e pe cale să se rezolve

Puțini sunt târgujienii care, după ce cumpără marfă din Piața Mare, sunt satisfăcuți când pleacă. Nu doar prețurile crescute până la limita în care bunul-simț devine istorie, dar și calitatea și cantitatea mărfii cumpărate sunt noțiuni pe cale de dispariție. Conform vechii vorbe populare: „Dinafară-i vopsit gardul, dinăuntru-i leopardul”, tarabagiii pun „în vitrină” marfă arătoasă, dar în plasa clientului ajunge marfă de o calitate inferioară, depreciată, abia când ajunge acasă bietul om vede cum l-a păcălit vânzătorul. Să mai spunem că nici înșelatul la cântar nu lipsește din „arsenalul” tarabagiilor? Nu cred că mai este o noutate pentru cineva…
Așadar, pentru a începe de undeva asanarea situațiilor din Piața Mare care nemulțumesc cetățenii, Primăria Târgu-Jiului s-a hotărât să înceapă să ia măsuri. Despre acestea ne aduce la cunoștință însuși primarul Marcel Romanescu, pe Facebook:
Cel mai transparent mod posibil de distribuire a meselor din Piața Centrală este prin licitație, așa cum cere legea și așa cum vom avea la Târgu Jiu! Se votează, mâine, în ședința de Consiliul Local această modalitate, iar beneficiarul direct al hotărârii votate este cetățeanul!
De ce spun asta? Pentru că totul se va face transparent, fără suspiciunile din trecut, fără mese date pe criterii dubioase. Pentru că ne dorim ca întâietate să aibă adevărații producători și pentru ca toate mesele să fie orientate către cumpărători și să nu mai existe monopolul celor câteva mese din față.
Mai mult, așa cum am stabilit și în urma discuțiilor cu cei ce vând acum în piață, noile măsuri vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Până atunci, Edilitara se obligă să aducă modificări importante în Piața Centrală, în așa fel încât să ofere avantaje atât cumpărătorilor, cât și vânzătorilor.
Am luptat mereu pentru a reda cetățenilor municipiului Târgu Jiu drepturile ce li se cuvin, așa cum am făcut-o și când am recuperat parcarea de la Rodna, sau parcarea din Progresului, dar și Casa de Cultură, obiective pe care le-am redat locuitorilor acestui municipiu după ce fuseseră înstrăinate. Piața Centrală este a cetățenilor și trebuie urmărite interesele acestora.

Rămâne de văzut doar cât de repede vor fi implementate măsurile promise.