Politic

Și filiala doljeană a Pro România ridică vocea pentru stoparea exportului de lemn

Deputatul de Dolj și conducătorul filialei locale a Pro România, Florinel Stancu, și-a exprimat cu hotărâre opinia că: „Exportul de lemn trebuie descurajat prin lege indiferent cine propune acest lucru. Apartenența politică chiar nu are importanță dacă o inițiativă legislativă are efecte pozitive, fie ele cât de mici.
Ieri am participat la dezbaterile şedinţei online a Camerei Deputatilor şi am votat inițiativele legislative aflate pe ordinea de zi, inclusiv Proiectul de Lege 506/2019 inițiat de colegii de la PSD privind gestionarea durabilă a pădurilor”.
Victor Ponta și deputații Pro România au votat PENTRU interzicerea exportului de buştean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani, în spaţiul extracomunitar, începând cu data de 1 ianuarie 2021, şi instituirea Registrului naţional de evidenţă informatizată a proprietăţilor forestiere la nivelul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în vederea aplicării regimului silvic şi gestionării durabile a fondului forestier.
Amintim că liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a spus că în acest an nu au fost exportaţi buşteni, Dar multe dovezi filmate arată că lucrurile nu stau chiar așa.
„Noi vrem să fim siguri că nu mai pleacă deloc buşteni din România, iar în viitor vom introduce condiția ca lemnul românesc să fie prelucrat doar în România”, a mai spus deputatul Florinel Stancu.