Politic

Pro România propune măști GRATUITE pentru toți românii

Filiala doljeană a partidului Pro România, prin președintele său, deputatul Florinel Stancu, va propune și va aproba o idee a partidului prin care va vota o lege ce va dispune ca guvernul Orban să cumpere și să distribuie gratuit măști pentru cetățeni. Ideea a venit în urma discursului președintelui Iohannis, care a anunțat că a decis ca, din data de 15 mai, să se relaxeze puțin condițiile și măsurile luate în vederea combaterii coronavirusului, una dintre ele referindu-se la purtarea obligatorie în spații publice închise a măștilor de protecție.
Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la România TV: „Mâine, depunem proiect de lege, îl și aprobăm rapid, ca Guvernul României să achiziționeze măști și să le distribuie oamenilor. Oamenii nu au bani ca să cumpere măști, nu au de unde. E o discriminare și un abuz. Nu poți să le spui românilor: «Nu aveți voie să ieșiți din casă fără mască», dar nu se găsesc măști sau sunt foarte scumpe, ca la farmacia de la Huși a ministrului Sănătății.
Statul român, prin UNIFARM, trebuie să cumpere măști direct de la producători, din China sau România, și să le distribuie, abia apoi să dea amenzi celor care nu poartă mască. Altfel, se va ajunge la speculă și la prețuri uriașe”.
Ce este însă de neînțeles este faptul că guvernarea actuală nu a luat nicio măsură împotriva speculei cu materiale de protecție antivirală…