Politic

O propunere Pro România pentru autoritățile doljene

Filiala doljeană a partidului Pro România, sub conducerea domnului deputat Florinel Stancu, propune autorităților craiovene preluarea unei idei a colegei lor de partid, de la București, doamna Gabriela-Maria Podașcă, coordonatorul PRO România pe capitală, care, împreună cu liderii organizațiilor de sectoare, au semnalat sâmbătă, 11 aprilie, că tot mai mulți cetățeni se expun riscului de infectare cu coronavirus în piețele supraaglomerate. Astfel, pentru a-i proteja, aceștia propun organizarea de piețe volante.
„Primim zeci de sesizări legate de faptul că persoanele care fac piața în intervalul 11-13, o categorie vulnerabilă, nu reușesc să păstreze distanța socială, din cauza numărului mic de puncte de vânzare. Solicităm primarilor de sectoare și al Municipiului București să permită și să încurajeze producătorii autohtoni să-și valorifice produsele agroalimentare, prin amenajarea unor piețe volante. De asemenea, cerem ca taxa de tarabă să fie suspendată pe durata crizei, în sensul sprijinirii micilor producători”, a declarat coordonatorul PRO România București.
Coordonatorii PRO România din București cer totodată ca autoritățile locale să fie proactive în perioada sărbătorilor și să vină în întâmpinarea nevoilor seniorilor.
„Trebuie menținut un climat de prevenție, deopotrivă pentru micii producători autohtoni și pentru clienți. Este limpede că activitățile comerciale se vor intensifica în această perioadă de sărbători și trebuie intervenit cu măsuri suplimentare de igienă, dezinfectare, protecție și pază. De asemenea, noi facem apel pe toate grupurile online ca persoanele sub 65 de ani să-și programeze ieșirile la cumpărături în alt interval orar decât 11-13. Sunt lucruri mici, dar importante, pe care le putem face cu toții pentru a ne proteja reciproc”, a declarat Gabriela Podașcă.