„Dreapta” din România învață cuvinte noi!

De când a venit PSD la putere, filialele „dreptei” din România au început să învețe cuvinte noi! Până acum, vocabularul filialelor „dreptei” aciuite pe la noi era extrem de sărac: „închidem, vindem, împrumutăm, șomaj, inflație, așa-i și la alții, investitori (citește: „jefuitori”!) străini, o să…, programe…, consultanță… nu ne lasă UE…, Draaagniaaa la pușcărie!”. Din când în când i se mai dă cuiva dreptate, după care nu se întâmplă nimic!
De la Dragnea încoace, politicienii (e drept, mai ales cei de stânga) au început să regăsească și cuvinte precum: „țară, popor, dezvoltare, MUNCĂ”. Iar de când a venit Ciolacu și s-a mai modificat nițel programul „Anghel Saligny”, s-a observat redescoperirea unui cuvânt demult uitat: ȘANTIER!
Culmea e că liberalii din România s-au apucat și ei de învățat „limbi străine”! Au început tot soiul de purtători de cuvânt ai PNL să discute despre greutățile oamenilor din cauza prețurilor pe care specialistul lor a avut grijă să le crească până la cer absolut în detrimentul românilor (știți care, ăla de răspundea la școală la apelativul: „Virgil Popescu, ieși la tablă!” și din cauza căruia a-nceput lumea prin tramvaie să se-ntrebe dacă nu cumva ar trebui adăugate niște elemente la definiția penală a trădării de țară…), despre creșteri de salarii și de pensii, despre nivel de trai, noțiuni care, în absența PSD de la guvernare, erau doar subiecte pentru discuții filosofice și contemplări bovine prin studiourile televiziunilor și site-uri de pe net.
Încă mai sunt răbufniri anti-sociale „în dreapta”, uitându-se că economia a fost creată ca să-i fie omului mai bine, nu omul a fost creat ca să fie sclavul economiei. E drept, dacă se bagă bani în pensii și salarii, s-a dus de râpă parandărătu’ care ar veni dacă s-ar „investi” banii ăia „în economie”.
Bottom line: când se-apropie funia de par, până și „dreapta” pare mai umană. „Macarale. Suie în zări / Neîncetat, până-nserat / Uite brațul lor de fier / Cum ridică pân’ la cer / Zeci de blocuri. Un cartier”…