Politic

Amânarea demarării lucrărilor la drumul expres Craiova – Tg.-Jiu stârnește supărarea conducerii PSD Gorj

În anul 2009, fostul prefect de Gorj, Toni Greblă, și fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, puseseră la cale ca prin Tg.-Jiu să treacă autostrada Deva-Bechet. Autostrada figurase, pentru scurt timp, și pe hărțile care proiectau viitoarele trasee auto ce urmau să străbată Europa, dar, din motive necunoscute, s-a abandonat proiectul – proiect care mai prevedea și construcția unui mare lac de acumulare cu apă dulce în defileul Jiului.

11 ani mai târziu, nu doar că s-a terminat până și cu planurile acestei autostrăzi, dar nici măcar despre un drum expres Craiova – Târgu-Jiu (drum care avea în guvernarea trecută inclusiv sumele aprobate!) nu se mai aude nimic! Astfel, deputatul Mihai Weber, liderul PSD Gorj, cu susținerea nemijlocită și a altor membri marcanți ai acestei formațiuni politice, printre care pot fi menționați Cosmin Popescu, Scarlat Iriza, Adrian Tudor, Florin Cârciumaru sau Ciprian Florescu, a pornit un asalt asupra încă actualei guvernări, dovedită pe zi ce trece tot mai incompetentă. „Singurul lucru pe care îl mai aveau de făcut liberalii era să stabilească un câștigător, dintre cele trei firme care s-au înscris la licitație. Actualmente județul Gorj este unul mono-industrial, a cărui economie gravitează în jurul activității Complexului Energetic Oltenia, entitate economică pe care guvernul Orban plănuiește, de altfel, să o destructureze. Prin urmare, acest drum expres este singura variantă viabilă pentru ca județul Gorj să atragă mai mulți investitori, astfel încât să se dezvolte economic și social”, susține Weber.

El cheamă alături și pe ceilalți gorjeni, căci și despre viitorul lor este vorba: „Le cer tuturor gorjenilor care consideră că acest proiect este esențial pentru viața noastră, să vină alături de mine pentru a susține și a promova, prin orice mijloace, necesitatea realizării acestei investiții, în regim de urgență. Pe Facebook, în stradă, la locul de muncă, în mașină, fiecare acolo unde se găsește, să transmitem un mesaj către acest guvern, pentru a-l face să înțeleagă care ne sunt prioritățile și ce mare nevoie este de o infrastructură rapidă în județul Gorj”, a mai declarat Mihai Weber.