Lumeşti

Ziua Copilului la Liceul Tehnologic Turceni

Copiii din cadrul Liceului Tehnologic Turceni, începând de la cei mai mici, până la cei mai mari, au avut parte de momente foarte frumoase, atât în perioada premergătoare zilei de 1 Iunie, cât și de ZIUA COPILULUI, care coincide cu prima zi de vară. În epilogul evenimentelor dedicate copiilor, a avut loc un concurs muzical în care s-au întrecut copii-soliști de la clasele I-XII.

Parada absolvenților

Pe data de 30 mai 2019, începând cu ora 12:30, a avut loc pentru prima dată parada absolvenților Liceului Tehnologic Turceni. Au participat elevii celor 7 clase a XII-a, împreună cu diriginții. Din partea conducerii au participat directorul LTT prof. Octavian Vladu și dir. adj. prof. Georgeta Iliescu. Toți au purtat ținute specifice momentului, iar la difuzoarele din oraș s-a auzit Gaudeamus igitur. A participat, de asemenea, doamna primar a orașului Turceni, Cristina Cilibiu. Locuitorii orașului Turceni au fost alături de absolvenți în acest moment emoționant. A urmat festivitatea de absolvire, unde elevii au avut ocazia să își ia la revedere de la profesori, colegi, școală.

Daruri, premii și bucurii, pentru cei mai mici

Pe 31 mai 2019, s-au desfășurat activități specifice zilei de 1 iunie, la Structura Strâmba-Jiu, Grădinița Turceni și ciclul primar de la LTT. Au avut loc concursuri tematice și sportive, iar copiii au fost premiați cu sprijinul Primăriei Turceni. La premierea lor a participat d-na primar Cristina Cilibiu, care a oferit și alte frumoase surprize, celor mici. Bucuria se citea pe fețele și în ochișorii copilașilor, trăind din plin miracolul zilei dedicate lor.

„Și noi avem talent!”

Proiectul-concurs cultural-artistic, „ȘI NOI AVEM TALENT!”, inițiat de către directorul adjunct prof. Georgeta Iliescu, și susținut de Primăria Turceni, Consiliul Local Turceni și Inspectoratul Școlar Gorj, s-a transformat într-un spectacol de zile mari. Peste 60 de concurenți s-au întrecut pe scena din spațiul amenajat sărbătorește, încântând numerosul public. Juriul, format din primarul Orașului Turceni, Cristina Cilibiu, Inspector general învățământ, Marcela Mrejeru, directorul Casei de Cultură Turceni, Cristinel Popescu, câștigătoarea de anul trecut, a marelui trofeu, Mihaela Drăghici și nu în ultimul rând, profesoara de muzică și totodată, președinta juriului, Ana Larisa Negru, a avut dificultăți în desemnarea câștigătorilor, datorită prestațiilor foarte bune ale concurenților. Toți concurenții au primit premii, începând de la cele de participare, mențiuni și premii de podium.

(b-urile) Câștigătoarea marelui trofeu 2019, a fost desemnată Cornelia Constantina Orleanu, o solistă laureată în numeroase festivaluri-concurs, din toate zonele României. Ceilalți câștigători, pe cicluri, au fost: Alexia Chițoiu; Gabriela Trăistaru; Evelina Vlăduțu; Maria Gabriela Bunea; Cristian Cojocaru, Ioana Mihaela Costoiu; Evelina Ionițoiu; duetul Simina Perca-Filip Buștean și Cătălina Cruceru. Solista Maia Medeea Condescu, eleva de la Școala Baniu, a obținut locul doi, la ciclul primar I-II, însă și o invitație din partea presei, la emisiunea VALORI GORJENE, din cadrul Televiziunii ACCES TV. Această surpriză a venit ca o recompensă pentru vocea plăcută, cât și pentru fascinantul joc de scenă! Felicitări organizatorilor, concurenților și tuturor factorilor care au participat la reușita spectacolului, cât și a tuturor evenimentelor derulate cu ocazia ZILEI COPILULUI, la Turceni!