A fi sau a nu fi & Or fi ori nu or fi… alegeri

Lăsând la o parte Covid 19 și toată nebunia legată de acest virus pervers care pare să întoarcă lumea cu susu-n jos, ar fi bine să tragem cu ochiul la starea politică actuală, de fapt, la încurcăturile de ițe din acest areal, uneori la fel de pervers precum virusul în vogă.

Scena politică românească se prezintă precum în filmele americane, alea în care sfârşitul este imprevizibil. Acum, lucrurile sunt atât de încurcate încât nimeni, sau aproape nimeni nu poate să anticipeze ce conotaţii vor lua până la final. Orice este posibil, de la crearea unor noi partide, până la întemeierea altor alianţe, sau la trădări din alea curveşti, de joasă speţă.

Analizând dintr-un anumit unghi, starea politicii româneşti, urmărind mai cu atenţie, comportamentele indivizilor care mişună în acel areal, ne putem da seama că acolo s-au aciuat tot felul de indivizi ciudaţi, oameni de nimic, bipezi cu caractere de curve.

O trădare nu mai miră pe nimeni, alianţele se sparg, negocierile la întemeierea lor, cât şi pe parcursul existenţei lor, fiind unele bazate numai şi numai pe interese. Nu de puţine ori, oculte. Momentan, nimeni nu poate să anticipeze cu exactitate, cine cu cine, care cu care se va cupla, şi cum vor ajunge până la locale sau parlamentare, în cazul în care vor mai avea loc.

Un lucru este destul de cert, şi anume că multe acte josnice vom mai vedea până la finalul circului naţional, dar tot la fel de multe surprize. Astfel, orice combinaţie este posibilă, pentru a se menţine sau pentru a se ajunge la putere. Sunt convins că acei care s-au bătut cu pumnul în piept, că nici în ruptul capului nu vor face alianţă cu X, în viitorul foarte apropiat nu vor mai ţine cont de nimic. Nu aş sfătui pe nimeni să facă pariuri pe combinaţiile politice care se vor ivi. Nici pe revenirea unora, de unde au plecat, nici pe duplicitatea UDMR, nici pe nimic…