Economic

Semne bune pentru CEO!

27 noiembrie
Președintele Directoratului CEO, Sorin Boza, a fost invitat și bineînțeles, prezent, la întâlnirea bianuală la nivel european, a CARTEI ENERGIEI. Generalul și-a propus să convingă Europa, că pilonul principal al energiei în România, este CEO, Și a reușit! Iată ce a declarat Sorin Boza:

„Am avut onoarea să fiu astăzi invitat la întâlnirea bianuală a membrilor Cartei Energiei, unde am fost speaker la secțiunea energie, alături de Cosmin Ghiță, Directorul General Nuclearelectrica. Subiectul principal a fost decarbonizarea și Lighting on/off. Am avut ocazia să prezint actuala problemă: „Siguranța energetică națională și europeană în contextul presiunilor europene pentru decarbonizare”.
O zi lungă însă plină de întâlniri. O ocazie bună să arătăm întregii Europe că pilonul principal în scurta listă a producătorilor de energie din România este Complexul Energetic Oltenia. Decarbonizarea este o problemă dificilă cu care astăzi ne confruntăm. Sunt soluții și trebuie să luptăm pentru a rezolva cât mai repede această problemă dificilă.”

28 noiembrie
Complexul Energetic Oltenia va fi scutit de la plata certificatelor verzi!

Deputatul Mihai Weber a făcut următorul comunicat, în legătură cu această lege:
„Miercuri, 28 noiembrie, a fost votată în Camera Deputaților propunerea legislativă prin care CE Oltenia va fi exceptat de la plata certificatelor pentru consumul de energie electrică utilizat la extracția, prepararea și manipularea cărbunelui.
Noile reglementări, al căror inițiator sunt alături de colegii mei parlamentari de Gorj, Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza, vor ajuta considerabil producătorul de energie pe bază de cărbune și vor aduce economii anual în valoare de peste 25 milioane de lei.
De modificările Legii 220/2018 vor mai beneficia – pe lângă Complexul Energetic Oltenia – Energetic Hunedoara și CET Govora, cele trei mari companii care își desfășoară activitatea în cinci județe ale țării având în total peste 20.000 de salariați.”