Economic

„Am reușit să aducem CEO, acolo unde îi este locul bine definit”

Scurt interviu cu Sorin Boza, Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia

Reporter: – Domnule președinte, au trecut doi ani de când conduceți cel mai mare colos energetic al României. Cum arată, în linii mari, bilanțul celor doi ani?

Sorin Boza: – Am găsit CEO într-o situație foarte grea, chiar gravă. Am început o muncă asiduă, am înțeles ce mă așteaptă, acești doi ani fiind cea mai grea perioadă din viața mea. Am avut multe realizări, dar și neîmpliniri.

Rep: – Care sunt realizările în calitate de manager al CEO?

S. B.: – 1. Am reușit să aducem CEO, acolo unde îi este locul bine definit în sistemul energetic național;
2. În doi ani am schimbat modul de atitudine cu partenerii de afaceri
3. Am reușit să avem o stabilitate financiară și un management al costurilor;
4. După mulți ani, am reușit să prevedem în bugetul de investiții, sume frumoase. În 2017, suma de 610 milioane lei, și am realizat peste 75%. În anul 2018 avem 800 milioane lei și o estimare de realizare de 80%:
5. Am reușit să încheiem un contract colectiv de muncă, cu partenerii sociali, contract ce a dus la o creștere a salariului de bază, pentru toți cei 13 000 de salariați, pentru prima dată în ultimii 6 ani;
6. Tot pentru prima dată în ultimii 6 ani, am reușit să obținem două Hotărâri de Guvern, privind exproprierile, și mai așteptăm încă două!

Rep,: -Nerealizările în cei doi ani, care sunt?

S. B.: 1. Regret faptul că nu am reușit să conving unele persoane din zonă, că CEO este vital pentru acest județ și nu numai. Aceste persoane sunt unele importante din jurul CEO;
2. Nu am reușit un management al timpului de lucru mai bun …

Rep: – Având realizări apreciabile în doi ani, am convingerea că veți duce la bun sfârșit, și ce nu ați reușit până în prezent. Vă doresc multă sănătate și vă urez mult succes!

S. B.: – Vă mulțumesc! Asemenea și dvs!