Economic

Maia și Alexia, două steluțe ale muzicii ușoare românești

Deși născute și crescute până la vârsta de opt anișori, în Gorj, în „muma folclorului”, Alexia Chițoiu și Maia Condescu sunt deja, două steluțe ale muzicii ușoare românești! Acest fapt este argumentat de trofeele câștigate în scurta lor activitate muzicală, de participarea lor activă la multe festivaluri-concurs, de muzică ușoară. Micile artiste locuiesc la țară, în zona Turceniului, oraș la a cărui Casă de Cultură au învățat să cânte, sub îndrumarea profesorului Valentin Petruța. Cărțile de vizită ale steluțelor sunt în funcție de numărul concursurilor la care au participat, fiindcă ele sunt cotate valoric, le aceeași cotă! Iată cum sunt descrise talentatele domnișoare, de către mămicile lor, Mihaela Chițoiu și Ramona Condescu:
„Alexia are aproape 8 anișori, este eleva la Lic. Tehn .Turceni, clasa a 2 a. Este o fire energica, zglobie, îi plac animalele foarte mult. Majoritatea timpului îl petrece prin curte, cu cățeii si păsările. Se plimbă cu rolele și trotineta, dar pe lângă toate acestea, îi place tare mult sa cânte!!! I-am descoperit aceasta pasiune, de mică, încă de pe când avea 4-5 anișori, când prin curte după radio, când prin casă, la tv, calculator, cânta cu plăcere! Alexia cântă mereu! Este o fire foarte ambițioasă, are spirit competitiv, este sociabilă si prietenoasă, pe la toate concursurile pe unde mergem leagă ușor prietenii cu copiii de vârsta ei, chiar și cu cei mai mari! Uneori, când se leagă aceste prietenii, unii dintre ei sunt chiar concurenți cu care participă la categoria ei de vârstă, și tot timpul am învățat-o ca nu trebuie sa fie invidioasă, chiar dacă nu va lua premiu, fiindcă sunt lucruri mult mai importante în viață, precum sănătatea, familia, sau prieteniile ce le leagă cu alți copii! Pentru Alexia contează foarte mult, fiind fericită când cânta pentru publicul spectator, e încântată că este apreciată și felicitată în mod repetat! Iubește în general, să cânte foarte mult în limba româna, iubește muzica românească veche, gen Angela Similea, Dida Drăgan, Luminița Anghel etc. Dintre artiștii de muzică ușoară, difuzați pe radio, îi place Andra, Anda Adam ( mai ales ca a participat la Exatlon), Randi, Smiley, Inna, iar din generația tânără are un model pe care îl urmează, Daria Ștefan, din București, o fetiță foarte talentată, pe care Alexia își dorește ca într-o bună zi

no images were found

să o întâlnească! Sper că voi reuși să îi împlinesc această dorință! Fiind o fire ambițioasă si cu spirit competitiv, îi place foarte mult să participe la concursurile de muzică, unde a obținut următoarele premii: Concursul ,,Fii star in tara ta” – locul 1(Vulcan 2017) cu piesa ,,Vise si minuni” ; Conc. ,,Voci de primavara”- Trofeul pe categoria de varsta 5-7 ani (Craiova 2017) cu piesa ,,Poarta catre vis”; Conc. ,,EuroMusic” – locul 2 ( Tg-Jiu 2017) cu piesa ,,Vise si minuni”; Conc. ,,Zambet de copil”-Trofeu pe categoria de varsta 5-7 ani (Baile- Herculane 2017) cu piesa ,,Poarta catre vis” ; Conc. ,,Valcea Song Fest” -locul 2 (Valcea 2017) cu piesa ,,Poarta catre vis”; Festivalul de colinde tradtionale – locul 1 si Premiul pentru cel mai mic interpret ( Bozovici 2017) cu colindele ,,O, ce veste minunata” si ,,Altfel de colind”; Conc. ,,Gala cantecelor de iarna „- locul 2 si locul 3 (Craiova 2017) cu piesele ,,Astept sa vina Mos Craciun” si ,,Ma intorc de Craciun acasa”; Conc. ,,Dragobetele saruta fetele” – locul 1 (Craiova 2018) cu piesa ,,Lumea basmelor”; Conc. ,,Muzica e viata mea” – locul 1 (Craiova2018) cu piesa ,,Poarta catre vis”; Conc. ,,Si noi avem talent”- locul1 (Turceni2018) cu piesa ,,Speranta”; Conc. ,,Voci de primavara”- locul 2 (Craiova2018) cu piesa ,,Speranta”; Conc. ,,EuroMusic” – locul 1 ( Tg- Jiu 2018) cu piesa ,,Speranta”. Vom fi mereu alături de ea, si o vom susține sa facă ce-i place cel mai mult: Să cânte!”.
Maia Condescu este unul dintre cei doi copii ai unei familii de fermieri din localitatea Baniu, Comuna Borăscu. Părinții săi, preocupați cu ferma, nu au avut timpul necesar să o însoțească la mai multe concursuri muzicale. Dar unde a mers, a demonstrat reale calități artistice! Mama Maiei, cu care am dialogat fiind prinsă cu treburile, ne-a dat mai puține amănunte despre Maia …
„Are opt anișori, fiind elevă în clasa a doua. Cântă de la 5 ani, la Casa de Cultură Turceni. În 2017 a luat premiul l la concursul „Fii star in țara ta”, la Vulcan, premiul 2 la Euromusic, la Tg jiu, iar în 2018 a luat premiul 1 la concursul „Start to the star” la Craiova. Ca model in muzică: Emilena Istrate, Briana Magdaş, iar dintre vedetele noastre îi plac Nicole Cherry, Delia, Feli, Mira, Smiley, Randy, Inna, Anda Adam. Îi place sa cânte, să danseze, să deseneze, să înoate și să se plimbe cu bicicleta si rolele! Este o fetiță veselă, ambițioasă, comunicativa, plină de viață! Maia și frățiorul ei, Mateo, sunt totul pentru noi!”. Redacția ziarului nostru, le urează celor două artiste, mult succes în carierele lor artistice, și vor fi alături de ele, promovându-le imaginea, ori de câte ori va fi nevoie! Toată stima și pentru părinții artistelor, pentru felul în care le educă, se implică și le susțin, ori de câte ori este posibil!