Economic

Actuala conducere temporară a CE Oltenia sfidează gorjenii

Ședința extraordinară de astăzi a Comisiei de Dialog Social s-a încheiat înainte de a începe! Adunați ca să audieze planul de restructurare al CE Oltenia și să discute cu conducerea CEO soluții alternative, membrii comisiei, presa locală, invitații (primari, lideri de sindicat etc.), în frunte cu președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, și prefectul gorjean Cristina Cilibiu, au fost „lăsați cu ochii-n soare” de cei aflați temporar (pe 23 mai expiră mandatul directorului Plaveti!) la vârful CEO!
Luând act de absența responsabililor CE Oltenia, în secunda doi, președintele Cosmin Popescu a anunțat închiderea ședinței și reprogramarea sa pentru ziua de vineri, 5 mai…
„Am cerut expres ca, la ședința de astăzi a Comisiei de Dialog Social, să participe toată conducerea CEO pentru a putea discuta inclusiv soluții alternative la Planul de Restructurare.
Însă, pentru ca toate aceste lucruri să fie posibile, trebuie să existe și un interes din partea decidenților.
Atât Ministerul Energiei, cât și conducerea CEO trebuie să se comporte responsabil și să aibă în vedere, în primul rând, interesele gorjenilor și, nu în ultimul rând, interesul României.
Toate aceste măsuri trebuie discutate cu persoanele care pot decide din cadrul companiei. Este o problemă extrem de importantă și am pretenția ca cei care conduc acum CEO să participe direct și activ la aceste întâlniri pentru a găsi împreună soluțiile cele mai bune pentru gorjeni.
De soarta acestei companii depinde soarta a mii de gorjeni și, de aceea, cer responsabilitate din partea decidenților de la vârful CEO.
În concluzie, deoarece domnul președinte Plaveti Iulius-Dan a considerat că o întâlnire cu partenerii sociali nu este suficient de importantă pentru a ne onora cu prezența, am luat decizia să reprogramez această întâlnire și o voi reprograma până când dânsul va găsi timpul necesar de a participa la această discuție extrem de importantă.”, a spus Cosmin Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
Din surse demne de credibilitate, lideri de sindicat, de partide și primari responsabili pregătesc manifestări de protest împotriva închiderii mineritului gorjean. Deja PER (Partidul Ecologist) a depus actele pentru organizarea unei astfel de manifestări pe temă, în fața prefecturii, pentru data de duminică, 7 mai, la orele 12:00…