Combinaţii

Vicepremierul Paul Stănescu crede că poate avea o Coloană a infinitului de 52 de metri în faţa Parlamentului!!!

Vernisajul unei expoziţii de lucrări inspirate din operele lui Brâncuşi a avut loc joi-seara, 27 septembrie, la Slatina şi a adunat mai mulţi politicieni locali. Unul din protagonişti a catalogat evenimentul drept „planetar“, iar vicepremierul Paul Stănescu şi-a luat angajamentul că va susţine amplasarea unei Coloane a Infinitului din inox, înaltă de 52 metri, în faţa Palatului Parlamentului.
21 de opere reconstituite ale lui Constantin Brâncuşi, (opere dispărute sau distruse, a precizat autorul) iniţiatorii proiectului folosind drept sursă documentară „cea mai serioasă carte din lume“ în care sunt inventariate operele lui Constantin Brâncuşi, realizată de Teja Bach, au fost expuse, joi-seară, 28 septembrie 2018, la Slatina. Evenimentul, de importanţă „planetară“, potrivit participanţilor, a adunat foarte mulţi lideri PSD din judeţul Olt, dar şi şefi de instituţii subordonate actualilor şefi ai organizaţiei PSD. Deschiderea s-a amânat de mai multe ori astfel încât să ajungă invitaţii de seamă. În final, tocmai invitatul cel mai important, preşedintele Federaţiei Academiilor Europene, Gunter Stock, a lipsit.
Proiectul prezentat vicepremierului de profesorul Constantin Barbu, autorul ideii de a pune în practică spusele lui Constantin Brâncuşi în 1930, nu e chiar nou. Autorul susţine că se zbate de peste un an să obţină finanţare de la Primăria Capitalei, însă până acum a tot fost plimbat pe la diverse instituţii pentru aprobări şi negaţii de tot felul, mai întâi de la Târgu-Jiu, de unde răspunsul a fost negativ, pentru că nimeni de acolo nu îşi doreşte încă o coloană a infinitului, apoi pe la VISARTA (Societatea de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale, care, spune Constantin Barbu, are doar drepturi de imagine – fotografii – pentru 38 de lucrări Brancuşi care există în realitate), însă toate aceste precauţii ar ascunde de fapt altceva, e convins autorul.
La cele 2 milioane de euro percepute de autorul ideii şi de sculptor s-ar adăuga aproximativ 3 milioane de euro costul de execuţie, acesta fiind preţul avansat, a mai spus Barbu. Ar putea fi executată de de firma care a restaurat coloana de la Târgu-Jiu, crede autorul, însă „ei pot să-o facă cu cine vor, n-am eu treabă“.

Sursa: http://ziare.eclub.ro