Combinaţii

Întâlnire Iohannis-ministrul finlandez de Externe: Finlanda apreciază eforturile pentru susţinerea statului de drept şi a luptei anticorupţie

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe ministrul finlandez al Afacerilor Externe Timo Soini, care a precizat că ţara sa apreciază eforturile şefului statului pentru susţinerea statului de drept şi a luptei anticorupţie, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
Subiectele abordate în cadrul întrevederii cu oficialul finlandez s-au concentrat pe cooperarea bilaterală, agenda europeană şi cea regională.
Cei doi demnitari au discutat şi despre pregătirea Summitului NATO de la Bruxelles, din luna iulie. Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat priorităţile României la summit, cu accent pe continuarea adaptării Alianţei la mediul de securitate regional rezultat după ocuparea ilegală a Crimeii, pe asigurarea coeziunii Flancului Estic, respectiv cu privire la noua structură de comandă a NATO. În acest context, a avut loc un schimb de vederi asupra situaţiei de securitate din zona Mării Negre şi respectiv a Mării Baltice, fiind discutate, totodată, subiecte de interes comun, cum ar fi tema creşterii mobilităţii militare şi participarea celor două state la misiunea Resolute Support din Afganistan.