Combinaţii

Când se-ntâlnește hoțu’ cu prostu’?

N-am avut vreodată niciun fel de respect pentru amestecul hoție-prostie ridicat la nivel de politică de stat! Iar legea forajelor offshore e o prostie cât roata carului!
Regula normală-i simplă: când am nevoie de apă, chem pe unii, îmi sapă și îmi construiesc o fântână CU SCULELE LOR, ei îmi dau factura, eu plătesc, apoi ei pleacă în treaba lor iar eu fac cu apa ce vreau eu, dacă am autorizație, pot s-o și vând!
La legea tocmai votată de către o adunătură URIAȘĂ de habarniști amestecată cu inși pentru care țara e doar o pradă enormă, românii sunt cu cheltuielile și străinii cu profitul uriaș! Exemplu: ăia-și cumpără o sondă de extracție submarină (pe care o plătim NOI, da’ sunt proprietari EI, și rămân cu ea!), gazu’ extras nu-i al nostru, ci mare parte e al lor, cu care fac ce vrea mușchiu’ lor, bașca plata muncii de extracție și toate cheltuielile ce țin de chestia asta, plus scutiri de taxe și impozite en gross ș.a.m.d.!
Așadar, în loc să-mi dai factura la finele lunii, îmi dai și factura și te mai faci și proprietar pe ce-ai extras! Asta după ce taman ce-am dat exemplu de o altă prostie uriașă: am dat GRATIS o parcelă de exploatare marină și drepturi de extracție și acum am răscumpărat-o de la americani cu UN MILIARD DE DOLARI!
Una din două: dacă ASTA nu e PROSTIE, atunci e TRĂDARE, deși cred că sunt ambele: cam 25% / 75%… De fapt, pare un soi de taxă de protecție ca să nu-și bage rușii nasu’! O altă afacere tip Bechtel… Iar ocârmuitorii se vaită că n-au bani, da’ nici nu vor ca să aibă! Bravos, națiune, halal să-ți fie!