Actualitate

Viitură pe DJ 701D Ciunget-Galbenu, la Malaia

Zona montană din județul Vâlcea s-a aflat sub COD ROȘU, în aceste zile fiind vizate diferite fenomene meteorologice cu manifestări extreme (precipitații, vânt puternic).
Ca urmare, astăzi, pe drumul județean 701D Ciungetu-Galbenu, la km 1+300, în localitatea Malaia s-a produs o viitură cauzată de scurgerile de pe versanți, antrenând nămol, pământ și material lemnos și blocând circulația rutieră în zonă.
Prefectul județului Vâlcea, domnul Mihai Oprea, împreună cu inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, Dan Pascaru, reprezentanții Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea, Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea, însoțiți de primarul comunei Malaia, Gheorghe Dinculescu s-au deplasat de urgență, astăzi, 19.01.2023, în localitatea Malaia pentru a evalua situația.
„S-a intervenit rapid cu echipe din cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea. Nu au fost înregistrate victime. Drumul va fi curățat în cel mai scurt timp. Suntem, aici, să ne asigurăm că nu vor fi probleme legate de siguranţa rutieră sau de siguranța locuitorilor din satul Ciungetu. Zona va rămâne sub supraveghere urmând să se intervină cu lucrări specifice pentru consolidarea porțiunii afectate. Ca urmare a deplasării în teren am dispus următoarele măsuri:
• Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea, în calitate de administrator, va interveni cu utilaje și personal pentru înlăturarea materialului aluvionar în vederea restabilirii traficului rutier în zona afectată;
• Monitorizarea zonei.
Acest drum este de o importanță deosebită atât pentru locuitori cât și datorită accesului către Hidrocentrala Lotru-Ciunget. Pentru Instituția Prefectului – județul Vâlcea, cât și pentru administrația județeană, atât modernizarea drumurilor, cât și siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate.
Ne dorim ca vâlcenii, cât și toți cei care vizitează județul nostru să circule în condiții de siguranță și confort. În aceste zile, RAJDP Vâlcea va asigura degajarea aluviunilor pe sectorul de drum afectat. Le recomand tuturor celor care locuiesc sau traversează pe acest sector de drum să circule prudent.” , a precizat prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea.