Actualitate

Valea Oltului, plină de lavabil. Două TIR-uri au intrat în coliziune, un şofer bulgar fiind grav rănit

În ultima perioadă, Valea Oltului a fost scena unor accidente zilnice. Marţi, două TIR-uri înmatriculate în Turcia şi Bulgaria au intrat în coliziune pe DN 7 / E 81, blocând total traficul.
Accidentul a avut loc marţi după-amiaza, 4 februarie, la km 200 pe DN 7, în zona Cârligul Mic, lângă staţiunea Călimăneşti – Căciulata, la intrare în Defileul Oltului, zona fiind blocată total în urma evenimentului rutier.
Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea, şoferul unui TIR, cu numere de Turcia, care se îndrepta spre Sibiu, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. Ploua, iar carosabilul era umed.
Semiremorca TIR-ului turcesc a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu un alt TIR înmatriculat în Bulgaria, care circula regulamentar.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a trimis la faţa locului o ambulanţă SMURD, o autospecială pentru stingere cu modul de descarcerare, iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) – un echipaj.
După evaluarea forţelor de intervenţie s-a constatat că unul dintre şoferii implicaţi în accident este în stare gravă, fiind preluat de ambulanţa SAJ. Era vorba despre şoferul din TIR-ul bulgăresc.
Al doilea şofer, evaluat de SMURD, nu a necesitat transportul la spital, susţine purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.
După o oră şi jumătate, circulaţia în zonă a fost reluată pe un singur sens, printr-un refugiu de pe marginea drumului.
Poliţia Vâlcea vine cu câteva recomandări: „Având în vedere faptul că precipitaţiile sunt tot mai prezente în această perioadă, poliţiştii rutieri recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte, cu stricteţe, regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor rutiere, să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo şi să se informeze cu privire la condiţiile meteo şi tronsoanele de drum pe care le vor parcurge”.
Zona de nord, a judeţului Vâlcea, care cuprinde şi Valea Oltului, se află sub atenţionare de Cod Galben de marţi 4 februarie până miercuri dimineaţa la ora 8:00, cu vânt în rafale de până la 100 km/h, în zona montană şi de până la 65 de km/h în rest, precipitaţii care depăşesc 20 – 25 l/mp, izolat 35 – 40 l/mp, precum şi ninsori viscolite, mai ales la munte.
Şi pentru zilele de miercuri şi joi, respectiv 5 şi 6 februarie, s-a emis un Cod Galben cu vânt în rafale de până la 100 km/h în zona de munte şi până la 70 km/h în zonele mai joase, dar şi cu ploi, lapoviţă şi ninsori viscolite. De miercuri dimineaţa până joi dimineaţa vizibilitatea va fi scăzută, în mod special pe Valea Oltului.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/