Actualitate

Un român a zburat din Nepal în India ca să voteze

Un român aflat într-o acţiune umanitară în Nepal a fost nevoit să zboare până în New Delhi – India pentru a-şi exprima opţiunea de vot privind alegerile europarlamentare şi pentru referendum.
În ziua alegerilor europarlamentare, 20 de români se află în Nepal într-o expediţie umanitară. Unul dintre ei a recunoscut pe Facebook motivele care l-au determinat să zboare în India în ziua alegerilor.
De la el am aflat că românii din Nepal au făcut solicitări nenumărate pentru a putea vota la ambasada unui alt stat membru al Uniunii Europene, din Nepal, fiindcă România nu are ambasadă în Kathmandu, aşa cum „se practică în ţările civilizate”, dar s-au lovit de refuzul autorităţilor române.
„Nu este prima dată când iau avionul ca să ajung la vot, şi nici prima dată când votez în străinătate în ciuda eforturilor, nu mici, făcute pentru a mă deplasa în oraşele în care se aflau secţiile. Pentru mine, voturile de astăzi valorează mai mult decât cele câteva sute de euro, cât m-a costat deplasarea la New Delhi, avion şi cazare, cheltuieli pe care le văd ca pe o necesară investiţie în viitorul ţării mele, un viitor al domniei legii şi al ataşamentului netăgăduit faţă de valorile europene. Pentru voi cât valorează cele 3 voturi de astăzi?”, a postat pe Facebook Bogdan Oprea. Potrivit profilului său de Facebook, acesta este consilier de rang înalt al UE pe comunicare şi vizibilitate ale asistenţei UE şi impactului reformelor la Misiunea Înalţilor Consilieri UE pentru Republica Moldova, fost purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu în perioada în care acesta a fost preşedinte.
În India, potrivit informaţiilor BEC, există o singură secţie de votare unde, până la ora 15.00, votaseră 29 de români.

Sursa: http://ziare.eclub.ro