Actualitate

Un pod în construcţie s-a prăbuşit

Autorităţile au anunţat că traversa unui pod s-a prăbuşit peste mai mulţi muncitori joi, 18 aprilie, în jurul prânzului, în localitatea gorjeană Stoina. A fost activat planul roşu de intervenţie.
„Două victime au fost prinse de traversa căzută. Pompierii militari au intervenit pentru extragerea acestora. Alţi doi bărbati au suferit leziuni minore în urma accidentului. Cei doi muncitori prinşi sub traversa de beton (un bărbat şi o femeie) au suferit leziunile cele mai grave. Femeie de aproximativ 40 de ani, angajata firmei de construcţii care lucra la ridicarea podului, urmează să fie preluată de elicopterul SMURD de pe stadionul din localitatea Stoina. Unul dintre bărbaţi este transportat la spitalul din Tg. Cărbuneşti, iar ceilalţi doi bărbaţi la spitalul din Tg.-Jiu”, arată ISU Gorj.
Potrivit primelor informaţii mai multe persoane persoane au fost rănite în urma accidentului, ale cărui circumstanţe nu sunt clare. Prăbuşirea a traversei de pod a fost raportată în jurul orei 12.00. „În urmă cu câteva momente, am fost solicitaţi să intervenim pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de o traversă a unui pod în lucru care a căzut în localitatea Stoina. Din primele informaţii, în urmă accidentului au rezultat şapte victime”, a transmis ISU Gorj.
La faţa locului au fost trimise două autospeciale pentru descarcerare, un container multirisc destinat căutării-salvării de persoane, o autospecială pentru transport victime multiple, două ambulanţe SMURD şi două ambulanţe din cadrul SAJ Gorj.

Sursa: http://ziare.eclub.ro