Actualitate

Un nou succes al Consiliului Județean Gorj: finanțare de peste 33 de milioane de lei, aprobată prin PNRR pentru Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu!

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, a primit aprobare pentru un nou proiect, pentru finanțarea sistemului de sănătate din județul Gorj, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.
Astfel, în data de 24.11.2022, Județul Gorj a depus spre finanțare, proiectul „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, Componenta: 12. Sănătate, Investiția: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.
Amănunte aflăm de la președintele CJ Gorj: „Valoarea proiectului este de peste 33,3 milioane de lei și implică achiziția de aparatură și materiale sanitare de ultimă generație, menite să combată una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă unitățile sanitare.
Printre acestea se numără: sisteme de filtrare a aerului, roboți pentru dezinfecție, lămpi și dispozitive UV, unități pentru reprocesare automată a echipamentelor medicale și o stație de tratare apă și aer comprimat.
Vom continua investițiile în sistemul de sănătate, fiindcă doar astfel vom reuși să creștem calitatea serviciilor medicale pentru gorjeni.”

Detalii suplimentare:
https://www.cjgorj.ro/finantare-de-33-de-milioane-de-lei-din-pnrr-pentru-reducerea-riscului-de-infectii-nosocomiale-la-sju-targu-jiu/
https://www.ms.ro/wp-content/uploads/2023/03/Obiective-de-investi%C8%9Bii-aprobate-pentru-finan%C8%9Bare-_-PNRR-_-Investi%C8%9Bia-specific%C4%83-I2.4.pdf