Actualitate

Un fost procuror criminalist din Craiova a fugit din ţară cu milioane de euro

În urmă cu 8 ani, Mihai Drăgoi şi-a dat demisia şi a renunţat la roba de procuror pentru a trece în avocatură. Ulterior, a devenit executor judecătoresc. Drăgoi este acuzat acum de foştii colegi că a înşelat zeci de oameni cu peste 1,7 milioane de euro. Drăgoi le promitea clienţilor că le va achiziţiona imobile ce se aflau în procedura de executare silită. Pe numele său s-a emis un mandat de arestare în lipsă.
Mihai Drăgoi este un personaj cunoscut în lumea magistraturii. Ani la rând a fost purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În 2011, printr-un decret semnat de Traian Băsescu, a ieşit din magistratură. A fost avocat o scurtă perioadă de timp, apoi s-a înscris în Uniunea Executorilor Judecătoreşti.
Afacerea fostului procuror a mers ca pe roate până în septembrie 2018, când a dispărut de la serviciu şi domiciliu. Angajaţii au găsit în dimineaţa zilei de 17 septembrie toate birourile răvăşite, iar din sertare dispăruseră toate documentele. Pe una dintre mese, angajaţii au găsit, în schimb, contractele lor de muncă încheiate începând cu data de 18 septembrie şi o procură din care reieşea că Mihai Drăgoi ar fi plecat în Grecia.
Ulterior, procurorii au început să primească plângeri din poartea clienţilor lui Drăgoi care spuneau că i-au dat executorului judecătoresc mii de euro avans pentru a putea achiziţiona imobile la un preţ avantajos, ce se aflau în procedura de executare silită. Procurorii au primit 32 de plângeri. În urma cercetărilor, s-a stabilit că fostul procuror se face vinovat de săvârşirea a 29 de infracţiuni de înşelăciune, înşelăciune în formă continuată, delapidare în formă continuată, fals în înscrisuri, abuz de încredere, abuz în serviciu şi fals în declaraţii în formă continuată, stabilindu-se o pagubă de 1,7 milioane de euro.
La sfârşitul lunii martie, foştii colegi ai lui Drăgoi au cerut magistraţilor de la Curtea de apel Craiova arestarea preventivă în lipsă a acestuia, iar viner, 29 martie, a fost emis mandatul. Astfel, instanţa a hotărât: „Amite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. În baza at. 226 alin. 1 C. pr. pen. rap la art. 223 alin. 1 lit. a, alin. 2 C.pr.pen Dispune arestarea preventivă a inculpatului Drăgoi Mihai pentru o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 230 C.pr.pen dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Drăgoi Mihai”.

Sursa: http://ziare.eclub.ro