Actualitate

Un craiovean a făcut „asfalt“ din dopuri de plastic

Ideea i-a venit în urmă cu câţiva ani şi a început să strângă dopuri, dar şi PET-uri de diferite dimensiuni. A făcut alei din mii de capace, apoi a realizat gărduleţe din sticle de plastic. „E o pasiune mai veche şi m-am gândit să fac ceva util”, a spus bărbatul. Daniel Ciucă locuieşte în cartierul craiovean Brazda lui Novac. Are 64 de ani şi a lucrat toată viaţa la Serviciul de Salubritate.
„Ideea mi-a venit în urmă cu vreo 3-4 ani, nu-mi plăcea să văd că mereu în faţa blocului era noroi. Fiind şofer pe maşina de gunoi, am reuşit să strâng multe PET-uri, m-au mai ajutat şi vecinii, şi prietenii. Când am ieşit la pensie, m-am apucat de treabă”, povesteşte Daniel Ciucă.
Omul a strâns sute de sticle şi câteva mii de dopuri. Pentru realizarea aleilor din faţa blocului unde locuieşte, însă, nea Ciucă a realizat un adevărat proiect: a făcut schiţe, desingn-ul pentru covoraşele din dopuri, a făcut măsurători şi a curăţat zona unde a hotărât să execute lucrarea.
„Mi-a luat ceva timp că nu am nu ştiu ce maşinării. Dopurile le lipesc între ele la aragaz, cu un cui încins”, a explicat pensionarul. Şi ideile au continuat. Bărbatul s-a gândit să înfrumuseţeze grădina din faţa blocului cu gărduleţe din PET-uri. Pentru ca lucrarea să fie şi mai apreciată, în interior a băgat şi beculeţe.
Cei mai mulţi dintre vecini sunt încântaţi de lucrarea lui nea Ciucă.
„E frumos, e altceva. A pus şi luminiţe în gărduleţele din sticle. Iarna e frumos. Vine lumea şi-şi face poze pe aici”, povestesc locatarii.
„Pare un kitsch, dar pentru că a scapat oamenii de noroi, merită toată aprecierea. Aş vrea să aibă şi la noi la bloc cineva o astfel de iniţiativă”, a declarat Maria Pârvu, o vecină din cartier.

Sursa: http://ziare.eclub.ro