Actualitate

Un bărbat din Șimian a fost arestat după ce a furat o mașină și mai multe bunuri dintr-o locuință

Un bărbat din comuna Șimian, județul Mehedinți a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce polițiștii au stabilit că a sustras un autoturism și mai multe bunuri dintr-o locuință de pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin. Ulterior, el a transportat marfa în județul Dolj, la rude, pentru a fi valorificată.
La data de 07 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin s-au sesizat cu privire la faptul că un bărbat de 30 ani, din comuna Şimian, județul Mehedinți, a sustras aparatură electrocasnică din locuința unei persoane, situată pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin precum și un autoturism ce se afla parcat în curtea locuinței, prejudiciul creat fiind de aproximativ 5.500 euro.
Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că fapta a fost comisă în perioada 01- 04 mai a.c., iar persoana în cauză se afla sub efectul unei măsuri preventive, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.
Bunurile sustrase au fost transportate la rudele acesteia în județul Dolj, pentru a fi comercializate, iar cu sprijinul polițiștilor orașului Strehaia s-a reușit recuperarea lor în proporție de 50 %.
Bărbatul a fost depistat pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin, fiind reținut pentru 24 de ore și prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin cu propunerea corespunzătoare. Ulterior, a fost prezentat instanței de judecată, fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și continuă verificările pentru stabilirea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului.

Sursa: http://ziare.eclub.ro