Actualitate

Un bărbat care a vândut subiectele pentru concursul de asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost arestat

Un bărbat din Caracal a fost prins de anchetatori în flagrant, luni, 3 iunie 2019, în timp ce încasa o sumă de bani pentru două seturi de subiecte de la concursul de asistenţi medicali.
În această perioadă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina desfăşoară concurs pentru ocuparea mai multor posturi de asistent medical, concurenţa fiind acerbă. Un bărbat de 34 ani, N.M., din Caracal, a simţit că e momentul să facă rost de bani şi a convins un alt bărbat, din Fărcaşele, că îi poate angaja fiica la spitalul din Slatina. În cursul lunii aprilie i-a pretins drept plată pentru eforturile de a-i pune la dispoziţie seturile de subiecte sumele de 500 euro, respectiv 1.000 lei, pe care le-a şi primit, dând la schimb două seturi de subiecte, pentru proba scrisă, respectiv proba orală. Duminică, 2 iunie 2019, inculpatul l-a sunat din nou pe denunţător, pentru alţi 1.000 lei, doar că luni, la predarea banilor, bărbatul din Caracal a fost încătuşat pentru trafic de influenţă, urmând ca marţi, 4 iunie 2019, să fie prezentat, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, judecătorului cu propunerea de arest preventiv. La mijloc, spun anchetatorii, a fost o escrocherie măruntă, inculpatul neavând vreo calitate în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina (nu este angajat al unităţii). Mai mult, a declarat managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea, subiectele propuse pentru concurs sunt publicate pe site-ul oficial al spitalului cu mult înainte de proba scrisă şi sunt accesibile oricărui doritor, urmând ca din acestea să fie extras în ziua probei un set de subiecte. Pentru interviu, în schimb, nici măcar nu ar exista subiecte dinainte concepute, fiind vorba de o discuţie a membrilor comisiei cu acei candidaţi care au promovat proba scrisă. Concursul pentru posturile de asistenţi medicali de la SJU Slatina este în plină desfăşurare, fiind afişate notele de la proba scrisă susţinută în cursul săptămânii trecute şi urmând interviul.

Sursa: http://ziare.eclub.ro