Actualitate

Un băieţel de zece luni din Mehedinţi a murit din cauza rujeolei, acesta fiind al 63-lea deces înregistrat

Un băieţel în vârstă de zece luni din judeţul Mehedinţi a murit din cauza rujeolei, boala fiind confimată prin legătura epidemiologică. Astfel, numărul total de cazuri de rujeolă raportate în România este 16.627, din care 63 de decese.
Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 3 mai este 16.627, din care 63 de decese. Cel de-al 63-lea deces datorat rujeolei, confirmat prin legătura epidemiologică, a fost raportat la un băieţel de zece luni, din judeţul Mehedinţi, care nu a fost vaccinat antirujeolic.
De asemenea, în perioada 22 aprilie – 3 mai au fost raportate încă 75 de cazuri nou-confirmate, în 9 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Astfel, în Prahova au fost raportate 24 de cazuri, în Galaţi – 12, în Braşov – 11, în Teleorman – 10, în Buzău – nouă, în Dâmboviţa – trei, în Brăila şi Constanţa – câte două, iar în Bucureşti şi Giurgiu – câte un caz. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Sursa: http://ziare.eclub.ro