Actualitate

Ultraşii din Craiova nu-l uită pe Cristi Neamţu, portarul care a murit pe terenul de fotbal

Ultraşii din Craiova, membrii Peluzei Sud 1997, l-au comemorat pe fotbalistul care a murit în Cipru în timpul unui antrenament. De 17 ani, la fiecare meci, ultraşii scandează numele lui Cristi Neamţu şi ţin momente de reculegere. „Cristi este unul dintre noi”, strigă suporterii de fiecare dată.
În urmă cu 17 ani, pe data de 20 februarie, Craiova era în doliu. Vestea că portarul Universităţii a murit în Cipru i-a şocat pe suporteri.
Tragedia a avut loc în timpul unui antrenament. Cristi Neamţu a fost lovit în mandibulă de coechipierul său Marius Şuleap, care încercase să lovească mingea, dar din inerţie l-a lovit pe portar. Cristi s-a prăbuşit pe teren. Medicul echipei nu era la antrenament, iar colegii când au văzut că nu mai reacţionează l-au dus cu autocarul la spitalul din Larnaca. Cristi intrase deja în comă, iar medicii au dispus transferul de urgenţă la alt spital din Nicosia, dar aici s-a constatat că i s-a spart un vas de sânge care îi inundase creierul. Cristi Neamţu a murit după o săptămână de comă.
Din 2002, în fiecare an, Cristi Neamţu este comemorat la Craiova. Ultraşii de la Peluza Sud 1997 merg la cimitir, aprind lumânări, se roagă şi îi scandează numele. „Ai plecat de lângă noi de atâta vreme, Ştiinţa şi numele tău, simbolurile noastre supreme!”, au scris anul acesta suporterii pe banner uriaş.
De fiecare dată, mama lui Cristi Neamţu plânge când îi vede pe ultraşi la mormântul din cimitirul Sineasca. „Ei sunt cei care îmi mângâie sufletul. Copilul meu îi vede de acolo, de sus, şi sigur le mulţumeşte!”, a declarat Ioana Cioboată, mama fostului portar.

Sursa: http://ziare.eclub.ro