Actualitate

Toţi elevii dintr-o clasă a XII-a a Colegiului Naţional „Ion Minulescu”, investigaţi medical după ce o colegă a fost depistată cu TBC

O adolescentă de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina a primit la sfârşitul săptămânii trecute vestea că are tuberculoză pulmonară, toţi colegii fetei fiind acum investigaţi specific.
Clasa în care a apărut cazul de TBC, o clasă a XII-a de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, are peste 30 de elevi, cu toţii fiind programaţi pentru investigaţii radiologice. Colega lor a aflat, la sfârşitul săptămânii trecute, că are tuberculoză pulmonară. Tânăra se confrunta de mai multă vreme cu o răceală care tot recidiva, în cele din urmă, după investigaţii amănunţite, descoperind că suferă de TBC. Pacienta se află deja internată în secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, din Scorniceşti, primind tratament de specialitate. Directorul adjunct al liceului, prof. Cristian Ionescu, a declarat că în şcoală s-a adoptat deja măsura dezinfecţiei întregului corp de clădire în care învaţă elevii de la clasa respectivă. Operaţiunea de dezinfecţie a avut loc luni, 2 martie 2020, după încheierea cursurilor, colegii fetei, dar şi profesorii care predau cla clasă, fiind programaţi pentru investigaţii radiologice. Conform declaraţiilor dir. adjunct Ionescu, în familia fetei nu ar exista un istoric de boală.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/